SCHC en Den Bosch delen de punten in wedstrijd vol internationals

Bekijk de samenvatting: SCHC - Den Bosch (1-1)

SCHC en Den Bosch hebben in de hockeytopper tussen de nummer een en twee van de reguliere competitie van vorig seizoen gelijkgespeeld. De ploegen waren aan elkaar gewaagd in Bilthoven, waar de wedstrijd in 1-1 eindigde.

In een wedstrijd met veertien Oranje-internationals op het veld, vielen de doelpunten vanaf het derde kwart. Frédérique Matla gleed uit bij het inslaan van de strafcorner en miste zo een belangrijke kans om Den Bosch op voorsprong te zetten. De enige eerdere strafcorner van de wedstrijd was ook al gemist.

SCHC drong vervolgens de cirkel binnen van keeper Josine Koning, waar Mette Winter een prachtige voorzet binnentikte: onhoudbaar voor Koning.

Na de wedstrijd stond Frédérique Matla stil bij het feit dat Paul van Ass een jaar bondscoach is van de Oranjevrouwen, na een periode waarin er een angstcultuur was.

Matla over een jaar Van Ass als bondscoach: 'Hartstikke tevreden'

In het vierde kwart zette Den Bosch zoals verwacht meer druk. Met minder dan een minuut op de klok, kregen de Brabanders de derde strafcorner. Dit keer maakte Matla wel de goal: 1-1. Het was een stand die recht deed aan de strijd op het veld.

Rotterdam koploper bij de mannen

Ook bij de mannen werd een topper afgewerkt: Rotterdam bracht Bloemendaal op de knieën met 4-2 en staat nu bovenaan in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Jasper Brinkman opende de score voor Bloemendaal, maar het lukte niet om die voorsprong vast te houden. Jeroen Hertzberger maakte twee doelpunten voor Rotterdam.