Hubert Hurkacz
NOS SportAangepast

Hurkacz en Roeblev plaatsen zich voor finale van masterstoernooi in Shanghai

De finale van het masterstoernooi van Shanghai gaat tussen Hubert Hurkacz en Andrej Roeblev.

De Poolse nummer 17 van de wereld plaatste zich voor de eindstrijd door in de halve finales Sebastian Korda (ATP-26) in twee sets te verslaan: 6-3, 6-4. Roeblev, de Russische nummer 7 van de wereld, was de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-19) de baas: 7-6 (7),6-3.

Pools servicekanon

De Amerikaanse Korda had eerder in het toernooi titelhouder Daniil Medvedev verslagen, maar was nu kansloos tegen het Poolse servicekanon. Hurkacz sloeg veertien aces en kreeg geen enkel breekpunt tegen.

Hij kon daardoor vrijuit spelen in de servicegames van zijn tegenstander en twee keer leidde dat tot een break. Door zijn zege staat hij zondag voor de derde keer in een finale van een masterstoernooi. In 2021 won hij in Miami en een jaar later verloor hij de finale in Montreal.

Zowel Roeblev als Dimitrov won drie van vorige zes onderlinge ontmoetingen en ook nu ontliepen de twee elkaar amper. In de eerste set, die 77 minuten duurde, braken beide spelers elkaar één keer, waarna Roeblev op zijn tweede setpunt in de tiebreak toesloeg.

Met een vroege breek in set twee leek Dimitrov die klap gauw te boven, maar na de rebreak van Roeblev (op 2-1) was hij het kwijt. De Rus staat voor de vierde keer in een masters-finale, één daarvan (in april in Monte Carlo) won hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl