NOS Voetbal

Messi invaller bij zege Argentinië, uitglijder Brazilië in WK-kwalificatie

Bekijk de samenvatting van Argentinië - Paraguay in de WK-kwalificatie

Met Lionel Messi als invaller heeft Argentinië de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay met 1-0 gewonnen. De inbreng van de zevenvoudig wereldvoetballer van het jaar was achteraf niet eens nodig: de wereldkampioen won dankzij een treffer van verdediger Nicolas Otamendi in de derde minuut.

Messi is pas net hersteld van een hamstringblessure. De 36-jarige sterspeler kwam in de 53ste minuut in het veld en trof in zijn invalbeurt twee keer de paal.

Door de krappe zege in Buenos Aires is Argentinië na drie duels in de kwalificatie voor het WK van 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico nog altijd zonder puntenverlies.

Brazilië voor het eerst thuis niet langs Venezuela

Rivaal Brazilië morste wel zijn eerste punten. Thuis tegen Venezuela werd het 1-1.

Bekijk de samenvatting van Brazilië - Venezuela in de WK-kwalificatie

Venezuela is het enige land van de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL dat zich nog nooit wist te plaatsen voor een WK. Eduard Bello zorgde met een fraaie halve omhaal in de 85ste minuut voor een kleine sensatie.

Brazilië, dat al zijn voorgaande thuisduels met Venezuela had gewonnen, was kort na rust op voorsprong gekomen via Arsenal-verdediger Gabriel. De vijfvoudig wereldkampioen liet diverse grote kansen onbenut.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika

Duels-punten Doelsaldo
1. Argentinië 3-9 +5
2. Brazilië 3-7 +5
3. Colombia 3-5 +1
4. Uruguay 3-4 +1
5. Chili 3-4 0
6. Venezuela 3-4 0
7. Ecuador 3-3 +1
8. Paraguay 3-1 -2
9. Peru 3-1 -3
10. Bolivia 3-0 -8

Het onverwachte puntenverlies zal niet tot grote paniek leiden bij de nieuwe bondscoach Fernando Diniz, want zes van de tien Zuid-Amerikaanse landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, dat voor het eerst uit liefst 48 landen zal bestaan. De nummer zeven speelt in de intercontinentale play-offs.

Kraker

In dat kader deden Ecuador (1-2 winst bij Bolivia) en Chili (2-0 zege op Peru) goede zaken. Het duel tussen Colombia en Uruguay leverde geen winnaar op: 2-2.

Maandagavond (lokale tijd) staat de vierde speelronde op het programma. Argentinië speelt dan thuis tegen Uruguay en Brazilië gaat op bezoek bij Colombia. Op zaterdag 21 november (lokale tijd) staat de kraker Brazilië - Argentinië op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl