Lionel Messi juicht
NOS Voetbal

Messi schiet titelverdediger Argentinië naar zege in kwalificatie voor WK 2026

Wereldkampioen Argentinië is met een moeizame en zuinige 1-0 zege begonnen aan de kwalificatie voor het WK van 2026. Niemand minder dan Lionel Messi zorgde in Buenos Aires tegen Ecuador voor de beslissing.

In de 78ste minuut schoot Messi een vrije trap op fraaie wijze binnen. De 104de goal in 176 interlands voor de 36-jarige vedette en zijn eerste interlandgoal als speler van Inter Miami.

In de eerste niet-vriendschappelijke interland sinds het WK in Qatar was Argentinië dominant, maar had het moeite om een gaatje te vinden in de Ecuadoraanse verdediging. "We speelden tegen een fysiek erg sterk team", zei Messi na afloop.

"Iedereen wil altijd winnen van Argentinië en nu we wereldkampioen zijn, is dat nog meer zo. We kunnen het daarom niet rustig aan doen, we zullen ons moeten blijven verbeteren."

Messi schiet raak uit deze vrije trap

Door zijn doelpunt is Messi gedeeld topscorer aller tijden van de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. Met 29 treffers staat hij naast zijn Uruguayaanse oud-teamgenoot Luis Suárez.

"Het is leuk om samen bovenaan te staan. Zeker omdat de WK-kwalificatie erg belangrijk is in Zuid-Amerika", zei Messi.

Zeven van de tien mogelijk naar WK

Doordat er aan het WK van 2026 voor het eerst 48 landen deelnemen, zullen liefst zes Zuid-Amerikaanse landen zich rechtstreeks plaatsen voor het toernooi in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. De nummer zeven uit de groep van tien landen speelt nog play-offs en alleen de drie slechtste landen blijven thuis.

Ook Colombia begon met een 1-0 zege aan de kwalificatie. Dankzij een doelpunt van Rafael Borre werd Venezuela verslagen. Paraguay tegen Peru bleef 0-0. Brazilië komt komende nacht (Nederlandse tijd) in actie tegen Bolivia en Uruguay speelt dan tegen Chili.

Op dinsdag speelt Messi weer met Argentinië, uit tegen Bolivia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl