NOS Nieuws

Ronaldo over rivaliteit met Messi: 'Wie mij goed vindt, hoeft Messi niet te haten'

Ronaldo over rivaliteit met Messi: ‘Supporters vonden het prachtig’

Vijftien jaar lang deelden supersterren Cristiano Ronaldo en Lionel Messi het toneel op het allerhoogste niveau. De rivaliteit tussen de twee kwam op zijn hoogtepunt toen ze bij respectievelijk Real Madrid en Barcelona furore maakten. Volgens Ronaldo is die rivaliteit nu op zijn einde.

De Portugees, die tegenwoordig in Saudi-Arabië speelt bij Al-Nassr, heeft voor het eerst sinds 2003 geen nominatie ontvangen voor de Ballon d'Or. Messi, die in de Verenigde Staten onder contract staat bij Inter Miami, wel.

Zelf heeft Ronaldo het nooit als een vijandige rivaliteit gezien, zegt hij, maar als "een gezonde rivaliteit" die mooi was voor de supporters. "Wie fan is van Cristiano Ronaldo, hoeft Messi niet te haten" voegde hij eraan toe op een persconferentie bij het Portugese elftal.

Ronaldo (links) en Messi tijdens een clash tussen Real Madrid en Barcelona in 2016

Portugal gaat vrijdag in de EK-kwalificatie op bezoek bij Slowakije. De 38-jarige Ronaldo is nog altijd van de partij. De vijfvoudig Ballon d'Or winnaar benadrukt het talent van de twee topspelers. "We zijn allebei goed en we zullen geschiedenis blijven schrijven."

Maar daarmee zijn ze nog geen vrienden vertelt hij: "We hebben nooit samen gegeten, maar we hebben veel respect voor elkaar."

Deel artikel: