Cristiano Ronaldo zien we met zijn Saudische club niet terug in de Champions League
NOS Voetbal

UEFA wil Saudische clubs met sterspelers niet in Champions League

De Europese voetbalbond UEFA wil geen clubs uit Saudi-Arabië in de Europese competities hebben. Dat heeft voorzitter Aleksandar Ceferin gezegd tegen de Franse krant L'Equipe. "Alleen Europese teams mogen aantreden in de Champions League, Europa League en Conference League."

Nadat Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema en andere topspelers naar clubs in Saudi-Arabië vertrokken, zong meteen rond dat de clubs mee zouden willen doen aan de Champions League. Volgens Italiaanse media is er zelfs een verzoek door Saudische sjeiks voor ingediend bij de UEFA.

Maar dat heeft geen zin, zegt de organisator van de Europese toernooien. "We houden in de gaten wat er allemaal gebeurt, maar ik ben er zeker van dat het geen gevaar betekent voor onze Europese competities."

'Geen goede ontwikkeling'

Maar de grote ambities van de clubs uit het Midden-Oosten zijn geen goede ontwikkeling, vindt UEFA-voorzitter Ceferin. "Een paar jaar geleden gingen ook veel spelers naar China. Maar daarna stond de ontwikkeling van het voetbal in China stil. Het land kon zich niet eens plaatsen voor het WK."

Volgens de voorzitter pakken clubs het verkeerd aan. "Er zouden coaches en spelers moeten worden opgeleid. Maar dat is mijn probleem niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl