FC Utrecht viert de winnende goal van Tami Groenendijk

Vrouwen Utrecht alleen koploper na vierde zege, dochter Wiegman debuteert

De vrouwen van FC Utrecht hebben ook hun vierde wedstrijd bij hun rentree in de eredivisie in winst omgezet. Makkelijk ging het niet op bezoek bij Telstar, maar de ploeg van coach Linda Helbling zegevierde wel: 1-2.

Felice Hermans zette de thuisploeg in Velsen vroeg op voorsprong, maar via Eshly Bakker kwam Utrecht nog voor rust langszij. Het was tot de 77ste minuut wachten op de winnende goal. Invalster Tami Groenendijk werd matchwinner.

Met twaalf punten in vier wedstrijden gaat Utrecht nu alleen aan kop in de eredivisie. Ook FC Twente en Fortuna Sittard hebben nog de maximale score, maar speelden één wedstrijd minder.

Utrecht won eerder thuis van Feyenoord (4-2), uit van PEC Zwolle (3-4) en thuis van sc Heerenveen (1-0).

De prestaties van de vrouwen, na afwezigheid van tien jaar terug in de eredivisie voor vrouwen, staan in schril contrast met de prestaties van de mannen van FC Utrecht. De mannen staan momenteel laatste in de eredivisie.

Debuut Glotzbach

Eerder op de dag won ADO Den Haag op bezoek bij sc Heerenveen met 0-2 door goals van Manon van Raay en Lobke Loonen.

Opvallend moment was verder het eredivisiedebuut van Lauren Glotzbach, de dochter van voormalig Oranje-bondscoach Sarina Wiegman. Zij kwam als invaller het veld in.