Vreugde bij de vrouwen van FC Twente

FC Twente wint bij Excelsior, Van Egmond (16) scoort opnieuw voor PEC

FC Twente gaat voorlopig aan kop in de eredivisie vrouwen. De Tukkers wonnen vrijdagavond op bezoek bij Excelsior (0-2) en hebben na drie duels de volle buit.

Twente domineerde, maar kwam pas na rust tot scoren in de laatste test voor de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen BK Häcken, komende woensdag. Tien minuten na het begin van de tweede helft zette Sophie te Brake Twente op voorsprong.

Excelsior kreeg kansen op de gelijkmaker, maar keeper Daniëlle de Jong hield haar doel schoon. Een eigen doelpunt van Lynn Groenewegen in het laatste kwartier gooide de wedstrijd in het slot.

PSV leed op bezoek bij PEC Zwolle de eerste nederlaag van het seizoen. Na een sobere eerste helft opende Bo van Egmond kort na rust de score. Het zestienjarige talent maakte haar vijfde treffer in vier wedstrijden dit seizoen: 1-0. In de slotfase zorgde Sophie van Vugt van dichtbij voor de tweede Zwolse treffer.

Bo van Egmond

De wedstrijd tussen AZ en Fortuna Sittard ging niet door. De wedstrijd werd afgelast vanwege medische problemen bij een staflid van AZ.

Het voorval vond kort voor het duel plaats in de aanwezigheid van veel omstanders, meldde de Alkmaarse club. In overleg met de KNVB en de tegenstander werd besloten de wedstrijd vanavond niet te spelen. Er wordt gezocht naar een nieuwe speeldatum.

De betreffende persoon is bij kennis en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De schrik zat er dusdanig in bij de omstanders dat het spelen van de wedstrijd onverstandig werd geacht.