De spelers van Paris Saint-Germain vieren feest met de aanhang na de 4-0 zege op Olympique Marseille
NOS Voetbal

Vier internationals van PSG voorwaardelijk geschorst wegens homofobe liederen

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft vier spelers van Paris Saint-Germain een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd opgelegd voor het zingen van beledigende liederen over Olympique Marseille. Het incident deed zich voor na de competitiewedstrijd tussen beide clubs van twee weken geleden.

Het gaat om de Franse internationals Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani en Layvin Kurzawa en de Marokkaanse international Achraf Hakimi. Op filmbeelden is te zien hoe het viertal meedeed met homofobe spreekkoren van de PSG-aanhang na de 4-0 thuiszege op de aartsrivaal.

Excuses

De vier spelers hebben inmiddels via sociale media excuses aangeboden voor hun gedrag. "We lieten ons meeslepen door de euforie en betreuren oprecht de woorden die we niet hadden moeten gebruiken", luidde hun verklaring.

De vier geschorste spelers, met de klok mee: Randal Kolo Muani, Layvin Kurzawa, Achraf Hakimi en Ousmane Dembélé

Ook PSG is bestraft voor de homofobe spreekkoren: een deel van de tribune van de fanatieke aanhang moet één thuiswedstrijd leegblijven.

Paris Saint-Germain is het niet eens met die straf, maar gaat niet in beroep. "De club betreurt het dat de commissie heeft gekozen voor een buitensporige en collectieve maatregel die de dialoog van de club met de verenigingen en supporters waarschijnlijk zal ondermijnen", stelt PSG in een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl