Rijsbergen met twee goals belangrijk voor Twente tegen Feyenoord

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Feyenoord

FC Twente heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Feyenoord, mede dankzij twee treffers van 'goudhaantje' Liz Rijsbergen. De Rotterdammers incasseren daardoor de derde nederlaag op rij en staan nu onderaan.

Het Rotterdamse vrouwenteam speelde net als de mannen met een rouwband vanwege de dodelijke schietpartijen in hun stad afgelopen donderdag.

Foutloze start Twente

Het team van Jessica Torny begon de wedstrijd zonder keeper Jacintha Weimar, die nog geschorst is vanwege een rode kaart tegen Utrecht.

De ploeg van Joran Pot is al zeventien wedstrijden op rij ongeslagen en wil dit seizoen alle prijzen pakken. Twente ging gretig van start en al na drie minuten legde Taylor Ziemer de bal in het net. Een paar minuten later reageerde Liz Rijsbergen alert op een steekpass van Ziemer en tikte de 2-0 binnen.

Feyenoord hield na die twee goals de weg naar het doel dicht. Vlak voor rust werd de nul weggepoetst en maakte Noëlle van der Sluijs de 2-1.

Maar na rust kreeg het zelfvertrouwen van de Rotterdammers weer een flinke knauw: Rijsbergen maakte de 3-1. Na vijf wedstrijden staat de teller voor haar op zeven goals.

Twente viel daarna terug op de tevredenheid van de voorsprong. Er kwamen nog wel wat kansen, maar die werden niet benut.

FC Utrecht won dankzij een penalty in de 19de minuut van sc Heerenveen

PSV vond het net extreem makkelijk tegen AZ, waar voormalig international Stefanie van der Gragt nu manager is. Voor rust stond het al 5-0, mede dankzij een hattrick van Joelle Smits. De rustbleek bleek tevens de eindstand.

Koploper Fortuna Sittard won eveneens met vijf goals van Excelsior (5-1) en ook nieuwkomer FC Utrecht harkte dankzij een penalty tegen sc Heerenveen de drie punten binnen. Ajax kwam op eigen veld niet verder dan 0-0 tegen Telstar.

Zo blijft de topdrie dus ongewijzigd, al hebben FC Twente en Ajax nog een wedstrijd tegoed.