Supporters gooien vuurwerk op het veld tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord

Vanavond op tv: Supportersgeweld Ajax-Feyenoord • Burgemeesters willen miljoenen voor politie • Toekomst publieke omroep

Burgemeester Halsema over Ajax-Feyenoord

Na 55 minuten werd de wedstrijd Ajax-Feyenoord definitief gestaakt toen voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Daarna bestormden hooligans de hoofdingang van de Arena. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema eist maatregelen van de KNVB en van voetbalclubs. Zij is te gast.

Burgemeester Halsema zat in Arena toen Ajax-Feyenoord werd gestaakt

Burgemeesters vragen om 400 miljoen voor de politie

Burgemeesters in het land maken zich grote zorgen om capaciteitsproblemen bij de politie. In een oproep, ondertekend door de politie, vragen zij om een investering van 400 miljoen euro. Zonder dit geld zal het aantal politiemensen afnemen en zullen recente investeringen teniet worden gedaan, staat in de brief. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, voorzitter van de regioburgemeesters, en burgemeester van Heerlen Roel Wever lichten de oproep toe in de studio.

Zorgen bij burgemeesters om politiecapaciteit: '400 miljoen nodig'

Rapport adviescollege: verlaag aantal omroepen naar zes

Als het aan het Adviescollege Publieke Omroep ligt, mag de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) uit maximaal zes omroepverenigingen bestaan. Het college onderzocht in opdracht van het kabinet de toekomst van de publieke omroep. Voorzitter van het Adviescollege Pieter van Geel schuift aan.

Adviescollege Publieke Omroep: aantal omroepen moet terug naar maximaal zes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl