NOS SportAangepast

Verstappen toont herstel in Japan en is snelste in eerste trainingen

Max Verstappen heeft in de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan de beste tijd neergezet. De regerend wereldkampioen was in Suzuka ouderwets soeverein en was sneller dan zijn concurrenten Carlos Sainz en Charles Leclerc van Ferrari.

Aan het einde van de tweede sessie kwam Pierre Gasly van Alpine in de muur terecht. Dat leidde tot een rode vlag en een voortijdig eind van de training.

Herstel Verstappen

Verstappen is hard op weg naar zijn derde wereldtitel op rij, maar vorige week in Singapore ging er opeens veel mis en werd hij vijfde. Op het bochtige stratencircuit worstelde Red Bull daar al vanaf de eerste training met de afstelling van de auto.

In het Japanse Suzuka aast Verstappen op revanche, hij kondigde al aan dat vorige week een incident was. Die woorden maakte hij in de eerste trainingen al vast een beetje waar. De Nederlander maakte op zowel de testbanden van Pirelli als de zachte band een sterke indruk.

In de eerste training was Verstappen zes tienden sneller dan Sainz, in de tweede drie tienden sneller dan Leclerc. Verstappen oogde bovendien weer comfortabel in zijn auto. Het snelle 'rijderscircuit' van Suzuka ligt hem uitstekend.

Zijn teamgenoot Sergio Pérez zette in de eerste training slechts de elfde tijd neer, in de tweede de negende.

Sterke Lawson

In de eerste training viel de 21-jarige Liam Lawson in positieve zin op. Hij rijdt sinds de GP in Zandvoort in de AlphaTauri-auto van Daniel Ricciardo, die kampt met een handblessure.

De Nieuw-Zeelander hoopt snel op een vast zitje in de Formule 1. Red Bull-chef Christian Horner vertelde in Suzuka onder de indruk te zijn van de eerste races van Lawson.

"Hij grijpt nu zijn kans in de Formule 1 en doet dat op een geweldige manier", aldus Horner. "Hij heeft zichzelf op onze radar gezet en ons versterkt in het positieve beeld dat we al van hem hadden."

Voor vandaag zit het er in Suzuka op. Morgen volgen de derde training en de kwalificatie. Zondag om 07.00 uur Nederlandse tijd is de race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl