Jude Bellingham beslist het duel
NOS Voetbal

Real wint in blessuretijd van debutant Union dankzij goudhaantje Bellingham

Recordhouder Real Madrid (veertien titels) heeft in de Champions League ternauwernood gewonnen van de Duitse debutant Union Berlin. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu werd het in blessuretijd 1-0 dankzij een klutsgoal van Jude Bellingham.

Bij Union startten drie oud-eredivisionisten in de basis. Danilho Doekhi (Excelsior en Vitesse), Robin Gosens (Dordrecht en Heracles) en aanvoerder Sheraldo Becker (PEC Zwolle en ADO Den Haag). Bij Real ontbrak sterspeler Vinícius Júnior nog altijd vanwege een blessure.

Ook opvallend bij Union: de Italiaanse verdediger Leonardo Bonnuci (36) maakte zijn debuut. De routinier met 121 interlands voor Italië maakte deze zomer de opvallende overstap van Juventus.

Snoeiharde tackle

Al na 40 seconden kreeg Lucas Tousart van Union een gele kaart wegens het onreglementair afstoppen van Luka Modric. Daarna ging het spel over en weer met onder andere kopkansen voor Joselu voor Real en Kevin Behrens voor Union.

Meest opvallende moment in de doelpuntloze eerste helft was echter geen kans maar een snoeiharde tackle op Alex Kral van Aurélien Tchouaméni. De Franse middenvelder van Real kwam goed weg met een gele kaart.

Na rust ging Real op jacht om het thuispubliek te laten juichen. Ze speelden feller en directer en in de 51ste minuut leidde dat tot de eerste grote kansen. Rodrygo brak door maar zijn schot werd gered door Union-keeper Frederik Rønnow. Toen Rodrygo de bal terug kreeg raakte hij de paal.

In de 63ste minuut raakte Real weer de paal, dit keer na een kopbal van Joselu en de vingertoppen van Rønnow. Die redde even later ook stijlvol op een afstandsschot van Modric. Real bleef aandringen maar miste de ene na de andere mogelijkheid.

Het leek er niet meer van te komen tot de Engelsman Bellingham, al vaak belangrijk sinds hij deze zomer overkwam van Borussia Dortmund, de bal uit de kluts van dichtbij binnen schoot na een afgeslagen afstandsschot. De vreugde was groot bij Real, dat een frustrerende avond zo toch nog met drie punten afsloot.

Het ging er soms hard aan toe in Madrid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl