Simons viert zijn treffer

Scorende Simons draagt bij aan ruime zege Leipzig op Union Berlin

Xavi Simons heeft RB Leipzig aan een zege op Union Berlin geholpen. De nummer drie van vorig seizoen won in Berlijn met 3-0 van de nummer vier en de oud-PSV'er was goed voor een goal en een assist.

Het aardige affiche werd aanvankelijk op het veld niet waargemaakt. Het accent lag duidelijk op de verdediging, zodat er voor rust weinig te genieten viel. In de 51ste minuut zorgde Simons met een schitterende krul in de kruising voor het hoogtepunt van de avond.

Vlak daarna zag Union-aanvoerder Danilho Doekhi dat Kevin Volland bij zijn basisdebuut rood kreeg voor een schop van achteren. Invaller Benjamin Sesko scoorde daarna nog twee keer.

Leipzig boekte de tweede zege van het seizoen. De club verloor de eerste wedstrijd bij Bayer Leverkusen. Champions League-debutant Union verloor voor het eerst dit seizoen en heeft net als Leipzig zes punten. Alleen Bayer Leverkusen en Bayern München zijn na drie duels nog zonder puntenverlies.