Mees de Wit
NOS Voetbal

AZ-verdediger De Wit maanden eruit na operatie aan voet

AZ moet linksback Mees de Wit voor lange tijd missen. De 25-jarige verdediger is geopereerd aan een voet, het herstel duurt enkele maanden.

De oud-speler van PEC Zwolle speelde vorig seizoen 35 wedstrijden voor de Alkmaarders en was vaak de tweede keus achter Milos Kerkez, die eind juli AZ na anderhalf jaar heeft verlaten voor het Engelse Bournemouth.

Hoewel eerste keus Kerkez vertrok, begon De Wit de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen niet in de basis. AZ-trainer Pascal Jansen koos telkens voor de nieuwe Noorse zomeraankoop David Wolfe (21). Ook omdat De Wit geplaagd werd door een hamstringblessure.

Met het wegvallen van De Wit zijn de opties voor Jansen dun geworden op de linksbackpositie de komende maanden. Wolfe is de enige serieuze optie als linksachter. En dat met een lang Europees voetbalseizoen dat volgende week begint.

Zondag ontvangt koploper AZ in de eredivisie de nummer vijf Sparta. Volgende week donderdag speelt AZ de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League bij het Bosnische Zrinjski.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl