NOS Voetbal

Spierings als 'transferjoker' binnen drie maanden weer terug bij Toulouse

Stijn Spierings maakt een bijzondere transfer. Drie maanden geleden vertrok de Nederlander bij Toulouse FC om een vierjarig contract bij RC Lens te tekenen, maar inmiddels lijkt de middenvelder weer terug te keren bij Toulouse. En dat buiten de transferperiode. Dat komt omdat Toulouse de 'transferjoker' heeft ingezet.

De Alkmaarder maakt een transfer terwijl de markt al gesloten is. Dat kan in Frankijk: volgens de regels mogen clubs tijdens het seizoen één speler overnemen van een andere Franse club. Een zogeheten 'joker-transfer'.

Op sociale media is te zien dat Stijn Spierings woensdagavond landde op een Frans vliegveld en werd daar onthaald als een held. Met een Toulouse-sjaaltje om zijn nek zag Spierings dat tientallen supporters hem met vreugdedans en vuurwerk onthalen.

Stijn Spierings wordt als held onthaald op de luchthaven in Frankrijk

Spierings is voor de supporters van Toulouse geen onbekende: hij speelde daar in drie seizoenen bijna 100 wedstrijden. Afgelopen zomer besloot hij te vertrekken. PSV was voor hem in de markt, maar de middenvelder koos ervoor om aan de slag te gaan bij RC Lens.

Dat werd geen succes. Spierings speelde mee in vier wedstrijden, maar tikte nog net geen 120 minuten voetbal aan. De voormalig speler van AZ en RKC werd vervolgens niet ingeschreven voor de Champions League. Nu vertrekt hij alweer uit het noorden van Frankrijk.

Stijn Spierings keert vanuit Lens terug bij Toulouse

Het is nog niet duidelijk of Spierings gekocht of gehuurd wordt door Toulouse. Zondag speelt Toulouse een uitwedstrijd tegen Marseille. Als de transfer dan definitief is afgerond, kan Spierings meteen in actie komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl