NOS Voetbal

Verratti verruilt Paris Saint-Germain na 416 wedstrijden voor Al-Arabi

Het Qatarese Al-Arabi heeft Marco Verratti voor ongeveer 45 miljoen euro overgenomen van Paris Saint-Germain. De 30-jarige middenvelder heeft in Qatar een contract voor drie seizoenen ondertekend. Verratti is de tiende aanwinst van Al-Arabi deze zomer en de duurste transfer in de geschiedenis van de Qatarese voetbalcompetitie, de Stars League.

De Italiaan is niet de eerste speler van Paris Saint-Germain die deze overstap maakt. Vorige maand ondertekende verdediger Abdou Diallo een contract voor vier seizoenen bij de club uit Doha. In de zomer van 2022 vertrok de Braziliaanse middenvelder Rafinha naar de Qatarese hoofdstad.

Om de transfer van Verratti in perspectief te plaatsen: tot aan de komst van Verratti was Diallo samen met drie andere spelers de duurste voetballer van de competitie, met volgens datawebsite Transfermarkt.com een marktwaarde van 10 miljoen euro. De waarde die Verratti momenteel vertegenwoordigt, ligt dus vier keer zo hoog.

Negen keer landskampioen

De 55-voudig Italiaans international speelde sinds zijn debuut in 2012 in totaal 416 duels voor Paris Saint-Germain. Alleen Jean-Marc Pilorget kwam in de jaren 70 en 80 vaker uit voor de club uit de Franse hoofdstad: 436 wedstrijden.

In dienst van Paris Saint-Germain won Verratti negen keer het landskampioenschap en zes keer de Coupe de France, het nationale bekertoernooi. Met het nationale elftal van Italië won Verratti de laatste editie van het EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl