NOS VoetbalAangepast

Oranje traint zonder Veerman, die vannacht vader werd van zoon Frenkie

Het Nederlands elftal heeft in Zeist met 24 spelers de eerste training afgewerkt richting het EK-kwalificatieduel in Ierland van zondag. Alleen Joey Veerman ontbrak, de middenvelder van PSV werd kort na de 3-0 zege van gisteravond op Griekenland vader.

De pasgeboren zoon van de PSV'er heeft de naam Frenkie gekregen. En dat is ook de voornaam van middenvelder De Jong, voor wie Veerman donderdagavond in de 77ste minuut in het veld kwam.

De Volendammer speelde zijn tweede interland voor Oranje.

Aké meldt zich weer op trainingsveld Oranje na opgelopen hamstringblessure

Direct na afloop van de wedstrijd werd Veerman naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht, waar zijn vriendin Chantalle Schilder aan het bevallen was. 's Nachts werd Frenkie Joe Veerman geboren.

Aké van de partij

Voor de overige spelers die gisteren in actie kwamen, stond er een uitlooptraining op het programma. Nathan Aké, die gisteren al in de rust werd gewisseld met hamstringklachten, stond ook gewoon op het veld. De reserves werkten een volledige training af.

Zaterdag sluit Veerman weer aan bij Oranje, dat dan naar Dublin reist. Daar staat zondag de uitwedstrijd tegen Ierland op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl