Het Cobra Museum in Amstelveen.
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Gemeente Amstelveen wil noodlijdend Cobra Museum geen subsidie meer geven

De gemeente Amstelveen wil het noodlijdende Cobra Museum vanaf volgend jaar niet meer de jaarlijkse subsidie van 1,2 miljoen euro geven. Vanwege de toenemende schuldenlast is het volgens de gemeente niet langer verantwoord het museum nog met publiek geld te ondersteunen.

Het Cobra Museum zit al langer in financieel zwaar weer. Zo blijkt uit onderzoek van de gemeente dat het museum voor moderne kunst in de afgelopen twintig jaar slechts twee jaar geen verlies maakte.

"De financiële problemen van het museum zijn het gevolg van jarenlange riskante bedrijfsvoering waarbij problemen te laat werden onderkend en oplossingen onvoldoende werden nagestreefd", aldus de gemeente. Over dit jaar wordt een tekort van 700.000 euro verwacht.

Het museum krijgt tot en met december 2023 uitstel van betaling voor alle openstaande en toekomstige vorderingen van de gemeente. Het resterende subsidiebedrag voor dit jaar wordt nog wel uitbetaald. Zo hoopt de gemeente de medewerkers en vrijwilligers van het museum te sparen, meldt NH Nieuws. Ook poogt de gemeente het museum zo de ruimte te geven om te reorganiseren of faillissement aan te vragen.

Het stopzetten van de subsidie wordt morgenavond in de gemeenteraad besproken. Een week later volgt een besluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl