Messi bedankt het publiek in Los Angeles
NOS Voetbal

Hollywood loopt uit voor duel Messi: van prins Harry tot Selena Gomez aanwezig

Los Angeles is de stad van Hollywood, Beverly Hills en vooral celebrities. En menig celebrity was afgelopen nacht te vinden in het Banc of California Stadium in de stad.

Waarschijnlijk niet om de lokale sterren van voetbalclub LAFC toe te juichen, maar omdat Lionel Messi met zijn club Inter Miami op bezoek kwam in het zonnige LA.

Onder anderen de Engelse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle waren aanwezig. Net als acteurs Leonardo DiCaprio, Owen Wilson en Jason Sudeikis, zanger Liam Gallagher, NBA-sterren LeBron James en James Harden en actrice/zangeres Selena Gomez. Ook verschillende supersterren van honkbalclub Los Angeles Dodgers namen een kijkje bij de buren.

Acteur en zangeres Selena Gomez kijkt haar ogen uit

Sinds de komst van Messi in de Verenigde Staten lijkt de gekte met de dag toe te nemen. Dat ontgaat dus ook niet de rich and famous. LAFC maakte een lijst bekend waarop zeker veertig beroemdheden stonden, die allemaal de verrichtingen van de Argentijnse wereldkampioen wilden zien.

Messi zelf leek niet onder de indruk van de gekte rondom hem. De Argentijn is ook wel wat gewend. Mede dankzij twee assists van hem won Inter Miami met 3-1.

Lach is terug

Zodoende blijft de transfer van Messi naar Miami een succes. Niet alleen worden de overwinningen aan elkaar geregen en hebben de Amerikanen hem in de armen gesloten, ook is de lach weer zichtbaar op zijn gezicht. De lach die na twee jaar Parijs bijna volledig was verdwenen.

Messi zelf noemde zijn tijd bij Paris Saint-Germain eerder ongelukkig. Nu heeft ook goede vriend en oud-teamgenoot Neymar in het Braziliaanse O Globo een boekje opengedaan over de tijd van beiden in de Franse hoofdstad. "Messi verdiende het niet om zo te moeten vertrekken uit Parijs."

Neymar (l) en Messi in het shirt van Paris Saint-Germain

Neymar laat in de krant weten afgelopen jaar erg blij te zijn geweest voor Messi toen die met Argentinië de wereldtitel pakte. Tegelijkertijd zag de huidige speler van het Saudische Al-Hilal een bedroefde speler op het trainingsveld van PSG.

'Hel in Parijs'

"Hij heeft namelijk het extreme meegemaakt. Hij vond het paradijs met Argentinië op het WK, maar ook de hel in Parijs. Wij hebben de hel meegemaakt, Messi en ik", laat Neymar optekenen.

"Messi mag dan een grote ster zijn, hij is wel iemand die dagelijks hard werkt en ervoor vecht. Zij die hem een beetje kennen, weten dat maar al te goed. Als hij verliest, zal hij nooit blij zijn. Ik vind dat er onterecht naar hem is gewezen bij PSG."

In de afgelopen twee seizoen werden Messi en Neymar twee keer kampioen van Frankrijk, maar de grote droom, het winnen van de Champions League, werd niet waargemaakt. Neymar speelde in totaal zes jaar bij PSG voordat hij deze zomer vertrok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl