NOS Voetbal

Argentinië loopt uit; wereldkampioen Messi is terug in vaderland voor twee interlands

Lionel Messi is terug in Argentinië voor de eerste voetbalinterland op eigen bodem sinds hij met het nationale team wereldkampioen werd in Qatar. De sterspeler bereidt zich met de Argentijnse selectie van bondscoach Lionel Scaloni voor op twee oefenwedstrijden. Eerst komende donderdag tegen Panama in stadion Monumental in Buenos Aires. Volgende week dinsdag is Curaçao in de Argentijnse hoofdstad de tegenstander.

Maandagavond stonden duizenden supporters in Buenos Aires op te wachten toen Messi met zijn familie in een steak-restaurant dineerde.

Chaos in Buenos Aires: duizenden supporters wachten op Messi

De wedstrijd tegen Panama dient ook als huldiging. De Argentijnse voetbalfederatie heeft festiviteiten gepland om de wereldtitel te vieren.

Messi leidde eind vorig jaar Argentinië in Qatar naar zijn derde wereldtitel door in de finale Frankrijk na strafschoppen te verslaan. De 63.000 beschikbare kaarten voor het vriendschappelijke duel waren binnen twee uur uitverkocht.

De aandacht van de media voor de eerste wedstrijd is enorm. Er kwamen bij de bond duizenden aanvragen voor een accreditatie binnen, terwijl de perstribune plaats heeft voor 344 journalisten.

'Gelukkig mens'

De verwachting is dat Messi, die eerder even stopte, voorlopig voor het nationale elftal van Argentinië zal blijven spelen. "Ik zie een gelukkig mens bij de selectie." Dat zei bondscoach Lionel Scaloni dinsdagavond.

Na het winnen van de wereldtitel gaf Messi al aan vooralsnog door te gaan als international. Een specifieke periode verbond de speler van het Franse Paris Saint-Germain daar niet aan. Scaloni zelf heeft inmiddels .

Scaloni, die zijn contract verlengde tot 2026, heeft vertrouwen in de tokomst van zijn elftal. "We zijn moeilijk te verslaan en dat moet zo blijven. Al zal dat steeds lastiger worden. Iedereen wil nu nog meer dan ooit van Argentinië winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl