Mathys Tel viert zijn goal

Bayern dankt Tel voor late goals, Frimpong wijst Leverkusen de weg

Bayern München heeft ook zijn derde wedstrijd van het Bundesligaseizoen in winst omgezet. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach boekte de titelverdediger een moeizame 2-1 zege. Pas vlak voor tijd maakte invaller Mathys Tel het winnende doelpunt.

De thuisploeg kende op het Borussia-Park een sterke eerste helft. Marvin Friedrich had al met een kopbal de lat geraakt, alvorens Ko Itakura slim en precies de bal in de verre hoek kopte. Bayern stelde daar voor de rust slechts een schot van Leroy Sané op de lat tegenover.

In de tweede helft werd de druk van de bezoekers flink opgevoerd. Sané scoorde dit keer wel, maar inzetten van Leon Goretzka en Serge Gnabry werden van de lijn gehaald. In de slotfase brak Borussia eindelijk. Tel stond net zes minuten in het veld toen hij uit een hoekschop van Joshua Kimmich raak kopte.

Stand Bundesliga

Bij Bayern begon Matthijs de Ligt voor de derde opeenvolgende keer sinds de start van de competitie op de bank. De Oranje-international moest het doen met een invalbeurt in de 96ste minuut.

Twee assists voor Frimpong

Bayern voegde zich met de derde zege achter koploper Bayer Leverkusen, dat een net iets beter doelsaldo heeft, op de tweede plaats. Jeremie Frimpong stond aan de basis van een 5-1 overwinning op SV Darmstadt 98. Hij gaf de assist op de eerste twee Leverkusen-goals van Victor Boniface en Exequiel Palacios.

Jeremie Frimpong

Wout Weghorst won met Hoffenheim thuis met 3-1 van zijn oude werkgever VfL Wolfsburg, dankzij doelpunten van John Brooks, Maximilian Beier en Robert Skov. Tiago Tomás had de score nog geopend voor Wolfsburg, dat de eerste nederlaag leed dit seizoen in de Bundesliga.

Union Berlin kan zondag evenals Leverkusen en Bayern op negen punten komen. De Berlijners moeten dan wel thuis winnen van het RB Leipzig van Xavi Simons.