Nathan Aké en Erling Haaland vieren de goal van Aké

City mede dankzij Aké naar vierde zege, Danjuma bezorgt Everton eerste punt

Manchester City is al vroeg op stoom in het Premier League-seizoen. De regerend kampioen boekte thuis tegen Fulham als enige club in de competitie de vierde zege in vier wedstrijden. Nathan Aké droeg met een doelpunt bij aan de 5-1 overwinning.

In het saaie eerste halfuur leek Manchester City nog niet wakker, maar op aangeven van Erling Haaland brak Julián Álvarez de ban. Een minuut later was het alweer gelijk door Tim Ream, die van dichtbij binnentikte.

Nathan Aké kopte City ver in blessuretijd van de eerste helft uit een hoekschop van Phil Foden op 2-1. Fulham protesteerde hevig tegen de goal, omdat Manuel Akanji zich in buitenspelpositie bevond, maar scheidsrechter Michael Oliver oordeelde dat de City-verdediger het zicht van doelman Bernd Leno niet had belemmerd.

Stand Premier League

Fulham weerde zich kranig, maar na rust maakte Haaland het verschil. De Noorse spits kreeg na een uur de bal met wat mazzel mee en scoorde in de verre hoek. Uit een penalty maakte hij 4-1 en in de slotminuut knalde hij de 5-1 binnen.

Tottenham Hotspur zette de goede seizoenstart voort en won voor de derde keer, met 5-2 bij Burnley. Bij de Spurs was Son Heung-min met drie goals de grote man. Cristian Romero en James Maddison maakte de overige goals voor de bezoekers, waar Micky van de Ven weer de hele wedstrijd speelde.

Danjuma opnieuw belangrijk voor Everton

Arnaut Danjuma begint zijn draai te vinden bij Everton. De aanvaller bezorgde Everton het eerste punt van het seizoen in de uitwedstrijd tegen Sheffield United. Bij een 2-1-achterstand maakte de oud-speler van onder andere NEC, Club Brugge en Villarreal gelijk: 2-2.

Arnaut Danjuma

Voor Danjuma was het de eerste competitietreffer voor Everton, dat de aanvaller dit seizoen huurt van het Spaanse Villarreal. De zesvoudig international schoot de bal in de 55ste minuut met zijn linkervoet in het doel uit een voorzet van Nathan Patterson.

Danjuma had zijn club eerder in de week al aan een benauwde zege (1-2) geholpen in een duel om de League Cup bij Doncaster Rovers. Daar maakte hij twee minuten voor tijd de winnende treffer.