Virgil van Dijk krijgt de rode kaart

Rood Van Dijk wordt Liverpool niet fataal bij Newcastle, waar Botman uitvalt

Liverpool heeft na een rode kaart voor Virgil van Dijk met tien man een overwinning geboekt op bezoek bij Newcastle United. The Reds wonnen met 2-1. Invaller Darwin Núñez bezorgde de ploeg van coach Jürgen Klopp de overwinning.

Manchester City won ook met pijn en moeite . Op bezoek bij Sheffield United werd in de slotfase van de wedstrijd een 2-1 overwinning uit het vuur gesleept.

Operatie Guardiola

Erling Haaland miste een penalty, maar maakte ook een goal. City moest het doen zonder trainer Pep Guardiola. De Spaanse coach onderging een operatie aan zijn rug en revalideert de komende weken in Spanje. Hij staat naar verwachting medio september weer langs de lijn bij City.

Hoewel het vandaag niet van harte ging, heeft City nog wel de volle mep na drie wedstrijden. Liverpool staat gedeeld tweede met twee overwinningen en een gelijkspel.

In de eerste helft stapelden de problemen zich op voor Liverpool. In de 25ste minuut bezorgde Anthony Gordon Newcastle een voorsprong. Hij profiteerde na mistasten van Trent Alexander-Arnold.

Drie minuten later kreeg Van Dijk rood. Hij haalde de doorgebroken Alexander Isak onderuit. Newcastle kon daarna de voorsprong niet uitbreiden en Klopp zette het een en ander om. De andere Nederlander in dienst van Liverpool, Cody Gakpo, werd in de 58ste minuut gewisseld.

Blessure Botman

De grootste troefkaart van Liverpool werd in de 77ste minuut getrokken. Núñez kwam erin. Vier minuten na zijn entree zorgde hij voor de gelijkmaker. Sven Botman, die later geblesseerd uitviel, kon de bal niet wegwerken voor Newcastle, waarna Núñez profiteerde van zijn vrije doortocht naar het vijandelijke doel.

• ANP
  • AFP
    Salah en Botman in duel tijdens Newcastle United-Liverpool

Sheffield United hield in de derde competitieronde lang stand tegen City. In de rust stond het nog 0-0. Dat kwam mede doordat Haaland vanaf elf meter op de paal schoot.

In de 63ste minuut was het de Noor die het verzet brak. Hij kopte bij de tweede paal raak. De overwinning voor City zat toen allerminst in de tas. Dat bleek in de 85ste minuut. Toen schoot Jayden Bogle de gelijkmaker binnen.

Enkele minuten later zorgde Rodri alsnog voor een driepunter voor City. Hij pegelde van dichtbij uit de stuit in de kruising. Nathan Aké speelde de hele wedstrijd mee met Manchester City.