Een opstootje tijdens FC Twente-Fenerbahçe

Twente kan niet stunten tegen Fenerbahçe, Europees avontuur ten einde

FC Twente heeft niet kunnen stunten in de return van de Conference League play-offs tegen Fenerbahçe. Na de 5-1 nederlaag in Istanbul was een wonder nodig, maar dat bleef uit in een opgefokt duel in de Grolsch Veste.

Waar de thuisploeg meerdere kansen kreeg, benutte Fenerbahçe een penalty. 0-1 was dan ook de eindstand, in een duel dat met name in de eerste helft ontsierd werd door veel incidenten.

Vroege kans

In de eerste minuten van de wedstrijd kreeg Ricky van Wolfswinkel een goede kans, maar een vroege goal kwam er niet. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werden Twente en Fenerbahçe verder nauwelijks.

De eerste helft stond vooral bol van de vervelende momenten. In de 26ste minuut dacht Michal Sadílek een slimmigheidje uit te halen, door een schoen die een tegenstander verloor over de zijlijn te gooien. De Tsjech moest dat bekopen met geel. Ook in het restant van de eerst helft bleef met name Fenerbahçe tijdrekken en overtredingen maken. De scheidsrechter was druk met het geven van gele kaarten, liefst vijf in de eerste helft.

Fenerbahçe-keeper Irfan Can Egribayat kreeg de voet van Daan Rots tegen zijn hoofd bij het maken van een redding. De doelman ging naar de grond, stond vervolgens op om verhaal te halen, en ging daarna weer liggen. Een minutenlange blessurebehandeling volgde, met vrees voor een hersenschudding, maar daarna kon Egribayat zijn wedstrijd zonder problemen vervolgen.

Pröpper haalt King neer en veroorzaakt een strafschop

Na rust kreeg Robin Pröpper de grootste kans van de wedstrijd, maar zijn schot belandde op de paal. Ook een vrije trap van Michel Vlap raakte het aluminium.

Twente drong meer en meer aan en een doelpunt leek dichtbij, al was er met twintig minuten op de klok eigenlijk geen tijd meer om de nederlaag van vorige week weg te poetsen. Alle resterende hoop vervloog toen Pröpper Joshua King neerhaalde, waarna Edin Dzeko de strafschop benutte.

Daarmee eindigt het Europese avontuur voor FC Twente net als vorig jaar in de play-offs. Lang treuren is geen optie in Enschede, want aanstaande zondag staat het volgende duel op het programma. Dan spelen de Tukkers een uitwedstrijd in Volendam.