Feyenoord komt uit de koker
NOS Voetbal

Feyenoord loot Atlético Madrid in Champions League, PSV naar Arsenal

Landskampioen Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Dat heeft de loting in Monaco uitgewezen.

PSV, dat zich woensdag ten koste van het Schotse Rangers FC wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal, treft Sevilla, Arsenal en het Franse RC Lens.

De eerste groepswedstrijden worden gespeeld op 19 september. De finale is op 1 juni op Wembley in Londen. Het exacte speelschema wordt over enkele dagen bekend.

Feyenoord speelde nog nooit een officieel duel tegen Atlético Madrid. De Madrilenen, waar international Memphis Depay onder contract staat, eindigde vorig jaar als derde in de Spaanse competitie, achter FC Barcelona en Real Madrid.

Lazio is wel bekend voor trainer Arne Slot. In de groepsfase van de Europa League troffen beide ploegen elkaar. In Rome had Feyenoord het lastig en werd er met 4-2 verloren. In De Kuip won Feyenoord met 1-0.

Herhaling finale Europacup I

Het treffen met Celtic zal menig Feyenoordsupporter doen denken aan de finale van de Europacup I in 1970. Feyenoord won in San Siro toen als eerste Nederlandse club de grootste Europese prijs voor clubs dankzij een 2-1 zege.

Na de finale troffen beide ploegen elkaar nooit meer in een officieel duel.

Bekijk hier de historische finale tussen Feyenoord en Celtic in 1970:

Ontknoping finale 1970 tussen Feyenoord en Celtic

Met Arsenal treft PSV een oude bekende. Vorig seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar in de groepsfase van de Europa League. In Londen verloren de Eindhovenaren met 1-0, thuis werd er met 2-0 gewonnen.

Sevilla kende afgelopen seizoen een matig jaar met een twaalfde plaats in de competitie. Wel wonnen de Spanjaarden opnieuw de Europa League, waardoor het zich kwalificeerde voor de Champions League.

Primeur

Het duel met RC Lens wordt een primeur voor PSV. Nog nooit troffen de Eindhovenaren de Fransen. Lens eindigde afgelopen seizoen knap als tweede in de Franse Ligue 1, op maar één punt van kampioen Paris Saint-Germain. Bij de Fransen speelt sinds dit seizoen Stijn Spierings.

Titelhouder Manchester City treft het Duitse RB Leipzig, van onder anderen Xavi Simons, Rode Ster Belgrado en het Zwisterse Young Boys.

Poule des doods met Nederlanders

De poule des doods lijkt groep F te zijn. Daar spelen de Franse kampioen Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund (met Donyell Malen), AC Milan (met Tijjani Reijnders) en Newcastle United (met Sven Botman).

Ten Hag treft oude bekenden

Manchester United-trainer Erik ten Hag treft met Bayern München een oud werkgever. Tussen 2013 en 2015 gaf Ten Hag leiding aan het tweede team van de Duitse kampioen.

Bij de Turkse kampioen Galatasaray komt Ten Hag middenvelder Hakim Ziyech tegen. De twee werkten tweeëneenhalf jaar met succes samen bij Ajax. Ze wonnen samen onder meer een landstitel en bereikten de halve finales van de Champions League.

FC Kopenhagen moest drie kwalificatierondes overleven om de groepsfase van de Champions League te halen. De Denen hebben oud-Feyenoorder Kevin Diks in de selectie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl