NOS Voetbal

PSV heeft ticket binnen, maar Bosz blijft kritisch: 'Vorige week meer controle'

De stemming was hoogstwaarschijnlijk meer dan opperbest in de kleedkamer van PSV na de eclatante 5-1 zege op Rangers FC en de daarbij behorende plaatsing voor de groepsfase van de Champions League.

Van die feeststemming was na afloop bij de persconferentie niet veel te merken, daar coach Peter Bosz al snel de analytische kant van de avond wilde benaderen.

"Het zal raar klinken, maar ik vond ons vorige week meer controle hebben over de wedstrijd dan vandaag. Ik vond het vandaag moeizamer gaan", aldus Bosz. "Ik vond ons niet goed beginnen, onrustig. Daar zag je dat de druk erop stond. Wat we wel goed gedaan hebben is de kansen afgemaakt."

PSV bleek inderdaad dodelijk effectief. Zo wist Ismael Saibari twee van zijn eerste drie kansen te benutten. Dat was volgens Bosz ook wel nodig, want in zijn ogen kwam Rangers een stuk beter voor de dag dan een week geleden.

"Ze hebben meer druk gezet, zeker in de beginfase. Dat hebben ze vorige week amper gedaan. Dat deden ze vandaag wel en daar hadden we moeite mee. Ik denk dat dat toch door de spanning kwam. Maar we maakten de doelpunten op de juiste momenten. Dat hebben we uitstekend gedaan."

Vreugde bij de spelers van PSV na afloop

PSV heeft sinds de komst van Bosz nog geen officiële wedstrijd verloren, iets wat de PSV-trainer uiteraard zeer tevreden stemt. De Johan Cruijff Schaal werd veroverd ten koste van landskampioen Feyenoord, in de competitie werden de eerste twee wedstrijden gewonnen en ook in voorrondes van de Champions League werd er niet verloren.

"Laten we eerlijk zijn, dit is een droomstart", betitelt Bosz zijn begin bij PSV. "Er werd gezegd dat augustus de belangrijkste maand voor PSV zou zijn. Dat vond ik niet, maar dit is heerlijk. We gaan morgenavond lekker op het bankie naar de loting kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl