Mark van Bommel

Van Bommel en Antwerp plaatsen zich voor CL-groepsfase; Kerk belangrijk

Mark van Bommel heeft zich met Royal Antwerp FC geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na de overwinning (1-0) van vorige week, werd er woensdagavond met 2-1 gewonnen van AEK Athene. Invaller Gyrano Kerk was belangrijk met een treffer.

In België won Antwerp de eerste wedstrijd door een doelpunt van Vincent Janssen. De Nederlander had, net als Jurgen Ekkelenkamp, een basisplaats in de return in Athene.

Antwerp kwam gevaarlijk uit de startblokken met direct een schot van Arbnor Muja. Via een been van een AEK-verdediger kon de bal maar net uit het doel gehouden worden door keeper Cican Stanković.

Gyrano Kerk viert zijn treffer

AEK meldde zich daarna steeds vaker en gevaarlijker voor het doel. Antwerp-keeper Jean Butez hielp zelfs eventjes door in de 25e minuut een bal in te leveren bij de AEK-aanval. Ezequiel Ponce loste uiteindelijk een schot dat maar net gepareerd kon worden door Butez. Hij maakte zijn foutje goed.

Kerk belangrijk

In de tweede helft speelde het spel zich ook vooral af op de helft van Antwerp. Ondanks de dreiging bleven grote kansen voor AEK uit. Antwerp kreeg de beste mogelijkheid: een uitstekende voorzet van Michel-Ange Balikwisha werd voor een leeg doel gemist door Muja.

De ondertussen ingevallen Kerk, die van 2014 tot 2021 bij FC Utrecht speelde, scoorde twintig minuten voor tijd wel. Een voorzet van Balikwisha werd nu verzilverd: Kerk schoot koeltjes binnen.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd bracht AEK-invaller Sergio Araujo de spanning terug, maar in de absolute slotfase gooide Balikwisha het duel op slot met een scherpe counter.