NOS Voetbal

Bosz heeft zin in Rangers-thuis: 'Kun je dit niet aan, moet je niet bij PSV spelen'

Bosz heeft zin in Rangers-thuis: 'Als je dit niet aankunt, moet je niet bij PSV spelen'

"Ik heb dit nog niet meegemaakt", zegt een opgewekte Peter Bosz. "Heel plezierig om onder deze omstandigheden hier te werken."

Met PSV kende de coach een vliegende start. Na het winnen van de Johan Cruijff Schaal volgden twee zeges op Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League en twee overwinningen in de eredivisie op FC Utrecht en Vitesse. Na de 2-2 tegen Rangers in Glasgow moet woensdag het voorlopige summum volgen.

Fouten

Naar dit moment is de afgelopen weken toegewerkt. In Eindhoven kan PSV tegen Rangers voor het eerst sinds 2018 het hoofdtoernooi van de Champions League halen. Bosz beseft dat de druk hoog is en dat één fout fataal kan zijn. Zoals vorig jaar een misser van verdediger André Ramalho in de thuiswedstrijd tegen Rangers PSV een CL-ticket kostte.

En zoals onnodig balverlies van Ibrahim Sangaré vorige week in Glasgow een tegengoal inleidde.

André Ramalho vorig jaar tegen Rangers, met Ryan Kent

"We gaan fouten maken", weet Bosz. "Voetbal is een spel van fouten. We moeten alleen zorgen dat we er niet te veel en geen beslissende fouten maken. Dus geen fouten voor de eigen goal."

Bosz voelt geen behoefte om bij zijn spelers de nadruk te leggen op het voorkomen van fouten. Liever wijst hij op het geweldige van het spelen van wedstrijden die er echt toe doen. "We kunnen de Champions League bereiken. Het is toch mooi om zo'n wedstrijd te mogen spelen? Dat is het mooiste dat er is. Dat spreekt voor zich."

Terug naar hoogste niveau

Voor dit soort wedstrijden is Bosz ook naar PSV gekomen. "Als je dit niet aankan, als je dit niet mooi vindt, moet je niet bij deze club spelen", waarschuwt de coach.

Met Ajax dolf Bosz in 2016 in de play-offronde het onderspit tegen het Russische Rostov, om vervolgens wel de finale van de Europa League te bereiken. Als coach van Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen was de groepsfase in respectievelijk 2017/2018 en 2019/2020 gelijk het eindstation.

Met PSV kan Bosz terugkeren op dat hoogste niveau, als een coach die trouw blijft aan zijn principes. Als een coach die kiest voor verzorgd en aanvallend voetbal. Aanpassen? "Als ik daarmee woensdag kan winnen, pas ik me aan. Maar ik ga mijn filosofie niet aanpassen. Ik geloof niet in een coach die zwabbert van links naar rechts."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl