Luuk de Jong schreeuwt het uit na zijn gelijkmaker

PSV sleept gelijkspel uit vuur tegen Rangers in play-offs Champions League

PSV heeft dinsdag in het heenduel van de play-offs van de Champions League gelijkgespeeld tegen het Schotse Rangers FC. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam twee keer terug van een achterstand met doelpunten van Ibrahim Sangaré en Luuk de Jong: 2-2.

De return in Eindhoven is over acht dagen.

Mocht PSV de klus klaren, dan plaatst de club zich - in navolging van landskampioen Feyenoord - voor de groepsfase van de Champions League. Voor het eerst sinds 2018. Dat was ook de laatste keer dat er twee Nederlandse ploegen meededen aan het hoofdtoernooi.

Miljoenen

Plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert naast de sportieve prestige minimaal 31 miljoen euro op. De belangen zijn groot dus.

Ook vorig jaar eindigde het heenduel in de play-offs tussen Rangers en PSV in 2-2. PSV werd toen pijnlijk uitgeschakeld door de Schotten in de return en liep zo miljoenen mis.

Lang en Dest in de basis

PSV startte op Ibrox met de maandag gepresenteerde Sergiño Dest. De verdediger, normaal gesproken een rechtsback, begon vanwege blessures bij PSV als linksachter. Noa Lang keerde terug van een blessure, maar de smaakmaker kon in deze wedstrijd zijn stempel niet drukken.

Met de enorme smak geld die deelname aan de Champions League oplevert in het achterhoofd leken beide ploegen op Ibrox Stadium vooral bang om goals weg te geven. PSV had het grootste gedeelte van de wedstrijd de bal, was af en toe dreigend, maar miste de slagvaardigheid om tot echt grote kansen te komen.

Sangaré juicht na zijn gelijkmaker tegen Rangers FC

Het afwachtende Rangers bleef redelijk makkelijk overeind, zonder dat het aanspraak op een doelpunt maakte. Toch kwamen de Schotten vlak voor rust op voorsprong.

Na gestuntel van Sangaré legde oud-Feyenoorder Cyriel Dessers de bal goed terug en krulde Abdallah Sima vervolgens schitterend de openingstreffer in de kruising.

Cyriel Dessers viert samen met Abdallah Sima het openingsdoelpunt

Na rust zochten de Eindhovenaren de aanval en na iets meer dan een uur kon Sangaré zijn fout goed maken. De middenvelder rondde een goede voorzet van Johan Bakayoko beheerst af, waarbij het vernuftige overstapje van Ismael Saibari ook niet onvermeld mag blijven.

Rangers slaat weer toe

Net op het moment dat PSV de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, sloeg Rangers weer toe. Rabbi Matondo kon na een snelle uitbraak en een uitstekende pass van Dessers, die net geen buitenspel stond, afronden.

Het antwoord van PSV liet vier minuten op zich wachten. Aanvoerder Luuk de Jong zorgde tien minuten voor tijd met zijn schouder voor de 2-2.

In de slotfase kwam Rangers via de ingevallen Sam Lammers (oud-PSV) en Danilo (oud-Feyenoord) nog gevaarlijk dicht bij de winnende treffer, maar de ploeg van Bosz kwam met de schrik vrij.