Sergiño Dest poseert trots met het PSV-shirt
NOS Voetbal

PSV huurt Dest van FC Barcelona met optie tot koop: 'Speelstijl Bosz past bij mij'

PSV heeft Sergiño Dest binnen. De rechtsback wordt voor één jaar gehuurd van FC Barcelona. De Eindhovenaren hebben een koopoptie bedongen. Hoe hoog de transfersom dan is, is niet bekend gemaakt.

Dest speelde in de jeugd voor Ajax en debuteerde ook in de eredivisie voor die club, maar na 23 wedstrijden in het eerste elftal maakte de Amerikaans international een transfer naar FC Barcelona. Voor die club kwam hij 72 keer in actie.

Vorig seizoen werd de rechtsback verhuurd aan AC Milan, waarvoor hij maar acht keer binnen de lijnen hoefde te komen. Nu keert hij dus terug in de eredivisie bij PSV, waar ook zijn collega-internationals Malik Tillman en Ricardo Pepi spelen.

'Speelstijl Bosz past bij mij'

Sergiño Dest zegt op de clubsite van PSV dat hij erg uitkijkt naar zijn periode in Eindhoven. "Ik denk dat de speelstijl van Bosz enorm bij mij past. Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut."

In Studio Voetbal van afgelopen zondag belicht Arno Vermeulen de financiën van PSV, dat al miljoenen heeft gespendeerd aan nieuwe aanwinsten.

Financiële risico's PSV: 'Ze moeten Sangaré verkopen en de Champions League halen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl