NOS Nieuws

Wekdienst 27/8: Grand Prix in Zandvoort • Gaat de regen een rol spelen?

Goedemorgen! Vandaag wordt op Zandvoort de Grote Prijs van Nederland gereden. Bij de laatste training glibberde de een na de andere coureur van de baan. Hoe gaat dat vandaag?

Eerst het weer:

Het weer van zondag 27 augustus

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je verwachten?

  • Op het circuit van Zandvoort beginnen de Formule 1-coureurs om 15.00 uur aan de Grote Prijs van Nederland. Wereldkampioen Max Verstappen kan zijn negende achtereenvolgende grand prix winnen. Hij start op poleposition en heeft in het klassement 125 punten voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez. De race is live te volgen op NOS.nl, de NOS-app, NPO Radio 1 en NPO 1.
  • De komende dagen wordt noodweer verwacht in het Alpengebied. Tot en met maandag kan op veel plaatsen veel regen vallen, wat kan leiden tot overstromingen en modderstromen.
  • De laatste dag van de WK atletiek in Boedapest. Vanavond zijn er de finales van de 4x400 meter estafette voor de mannen en de vrouwen.
  • De Nederlandse hockeyers staan om 15.00 uur in de finale van het EK tegenover Engeland. Titelverdediger Oranje versloeg in de halve eindstrijd België met 3-2, de Britten waren na shoot-outs te sterk voor gastland Duitsland. De wedstrijd is te volgen op NPO 2 en via NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

In de Amerikaanse staat heeft een witte man drie zwarte klanten doodgeschoten en daarna zichzelf. Volgens de autoriteiten had hij een racistische motief. Op een van zijn wapens stond een hakenkruis.

Kort voor de aanslag vonden zijn ouders teksten waarin de man over zijn haat tegen zwarte mensen schreef. Ze belden het alarmnummer, maar dat bleek te laat.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Binnenkort wordt in Rotterdam een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld. De Claesbom ligt nu nog ingemetseld onder een rij huizen, maar die worden binnenkort gesloopt voor nieuwbouw. Buurtgenoten mochten kijken of er nog iets bruikbaars te vinden was.

Laatste keer snuffelen in oude Rotterdamse huizen die vanwege bom worden gesloopt

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl