NOS NieuwsAangepast

Zeker een dode, tientallen gewonden na explosies bij lpg-opslag Roemenië

In Roemenië is zeker een dode gevallen en zijn tientallen mensen gewond geraakt door twee explosies bij een brandstofopslag in het zuiden van het land. Dat melden lokale media.

Volgens de Roemeense publieke omroep was de brandstofopslag illegaal en gesloten sinds oktober 2020. Justitie in Roemenië is daarom een onderzoek gestart naar de zaak.

Volgens de publieke omroep TVR ging het aan het begin van de avond mis bij een opslagplaats voor lpg, gas dat onder meer gebruikt kan worden als brandstof voor auto's en apparatuur. Er ontstond een ontploffing, waarbij iemand om het leven kwam.

Vervolgens rukten de hulpdiensten massaal uit, waarna zo'n twee uur later een tweede, veel grotere explosie volgde.

De Roemeense zender legde de tweede explosie vast:

Gigantische explosie bij brandstofopslag in Roemenië

In totaal raakten 58 mensen gewond. Acht mensen raakten gewond door de eerste explosie, vijftig anderen na de tweede. Het gaat onder meer om 39 brandweerlieden, twee agenten en twee leden van de Roemeense gendarmerie. Twee gewonden hebben volgens de omroep TVR op 95 procent van hun lichaam brandwonden.

De meeste gewonden liggen in ziekenhuizen in de hoofdstad Boekarest. Twee brandweermensen zijn overgebracht naar België voor behandeling, twee anderen zijn per vliegtuig onderweg naar een ziekenhuis in Milaan.

De explosies vonden plaats in de plaats Crevedia, op zo'n 30 kilometer ten noorden van hoofdstad Boekarest. Rond 01.30 uur plaatselijke tijd was het vuur onder controle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl