Michiel Kramer niet bestraft door de KNVB
NOS Voetbal

Kramer krijgt geen straf voor 'obsceen juichgebaar'

Michiel Kramer wordt niet door de KNVB bestraft voor zijn manier van juichen na de openingstreffer tegen AZ. Daar zou hij een 'obsceen' juichgebaar hebben gemaakt. Kramer krijgt wel een berisping van de voetbalbond.

De aanklager betaald voetbal zegt dat het gedrag van de spits als 'onprofessioneel' gezien wordt, gezien de voorbeeldfunctie die Kramer als speler en aanvoerder van RKC heeft.

Champagnefles

Kramer opende zondag vijf minuten voor rust de score vanaf de strafschopstip. Met zijn hand maakte hij vervolgens het gebaar. Later verklaarde hij voor de camera's van ESPN dat hij het ontpoppen van een flesje champagne uitbeeldde.

"Ik ga er verder niks over zeggen, anders gaan we dat weer krijgen. Maar weet jij wat we allemaal te horen krijgen van de supporters, of niet?", zei de spits na afloop.

De aanklager van de KNVB besloot vervolgens een vooronderzoek te starten. Diezelfde aanklager zegt dat de verklaring van de spits 'ongeloofwaardig is in het licht van de televisiebeelden.'

Bekijk de beelden hier:

Michiel Kramer maakt een obsceen gebaar

Technisch directeur van RKC, Mo Allach, zei maandagavond in het NPO 1-programma Langs de Lijn dat hij met Kramer over het voorval heeft gesproken.

"We krijgen hier natuurlijk wel vragen over. We hebben het erover gehad hoe zijn actie geïnterpreteerd kan worden en hoe geloofwaardig zijn verhaal is. Maar het is ook een man van 34 jaar, hij weet heel goed wat hij wel en niet zegt."

Allach weet dat de spits ook een voorbeeldfunctie heeft. "Ik wil het dan ook niet bagatelliseren, maar ook niet dramatiseren. Geloof mij maar dat we het hier over gehad hebben."

Mo Allach sprak met Kramer over gedrag na doelpunt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl