Kramer juicht na zijn treffer tegen AZ

Aanklager KNVB start onderzoek naar 'obsceen' juichgebaar RKC-spits Kramer

Michiel Kramer moet het juichen na zijn doelpunt tegen AZ mogelijk bekopen met een schorsing. Tijdens het vieren van het doelpunt zou hij een obsceen gebaar richting de Alkmaarse fans hebben gemaakt. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is nu een vooronderzoek gestart.

Kramer opende zondag vijf minuten voor rust de score vanaf de strafschopstip. Met zijn hand maakte hij vervolgens het gebaar. Later verklaarde hij voor de camera's van ESPN dat hij het ontpoppen van een flesje champagne uitbeeldde.

"Ik ga er verder niks over zeggen, anders gaan we dat weer krijgen. Maar weet jij wat we allemaal te horen krijgen van de supporters, of niet?", zei de spits na afloop.

Michiel Kramer maakt een obsceen gebaar

Kramer scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen, maar het was niet goed genoeg voor drie punten. AZ won uiteindelijk met 1-3 in Waalwijk. Daardoor staat RKC na twee wedstrijden met 0 punten op plek 17 van de ranglijst.