Decibel Outdoor
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Lichaam van dode man in tent gevonden op festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek

Op het hardstylefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek is zaterdag een 19-jarige festivalganger dood aangetroffen. De doodsoorzaak is nog niet bekend, meldt de politie.

De dode, een man, werd vanochtend in een tent gevonden op het campingterrein van Safaripark Beekse Bergen, waar het festival wordt gehouden. Hij is tevergeefs gereanimeerd. Hoewel de doodsoorzaak nog onbekend is, wordt er uitgegaan van een medisch incident, schrijft Omroep Brabant. Eerder werd verondersteld dat er 'verkeerde drugs' in omloop waren.

"Het is verschrikkelijk, vooral voor de nabestaanden", zegt Tim Boersma, woordvoerder van Decibel Outdoor. "Je organiseert een festival voor 50.000 mensen en hoopt het allerbeste voor iedereen. Het drukt echt een stempel op het festival."

Ook op andere festivals

Drie weken geleden is een 35-jarige man op het Belgische dancefestival Tomorrowland overleden. Ook een medewerker overleed op het festival, vermoedelijk door het gebruik van drugs.

In het Brabantse Haaren kwam afgelopen december een 18-jarige vrouw om tijdens het hardstylefestival Rebellion. Hoewel de politie eerst uitging van overmatig drugsgebruik, bleek later dat de vrouw aan een natuurlijke dood gestorven is.

Advertentie via Ster.nl