De boulevard van El Arenal (archiefbeeld)
NOS NieuwsAangepast

Nederlander aangehouden voor bewusteloos schoppen Duitser op Mallorca

Een 26-jarige Nederlander is op het Spaanse eiland Mallorca aangehouden wegens het bewusteloos schoppen van een Duitser (52). De man schopte dinsdag in de vroege ochtend meerdere keren tegen het hoofd van de Duitser, schrijven Spaanse media.

Het incident was in badplaats El Arenal. De Nederlander kwam uit het niets op de Duitser af, duwde hem omver en begon tegen zijn hoofd te trappen.

Agenten in de buurt kwamen tussenbeide en arresteerden de Nederlander, die geen verzet bood bij zijn aanhouding. De Duitser bleef bewusteloos op de grond liggen en werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend.

Alcoholgebruik

Volgens Spaanse media lijkt er overmatig alcoholgebruik in het spel te zijn geweest. Dader en slachtoffer lijken geen bekenden van elkaar te zijn.

In El Arenal overleed in 2021 de 27-jarige Carlo Heuvelman na mishandeling. Drie jaar eerder kwam de Nederlandse filmeditor Wouter van Luijn op het eiland om het leven na een gewelddadige aanval. De Spaanse rechter veroordeelde de dader afgelopen maand tot 6,5 jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl