André Onana

Onana houdt Manchester United op de been bij seizoenstart tegen Wolves

Het was 76 minuten lang beuken en sleuren voor Manchester United, maar bij de eerste echte fatsoenlijke aanval was het wel direct raak. Daardoor startte de ploeg van trainer Erik ten Hag het nieuwe voetbalseizoen in Engeland niet direct met een zuur gevoel.

De goal van Raphaël Varane voorkwam een gelijkspel thuis tegen het lastige Wolverhampton Wanderers (1-0) en daarmee kwam United goed weg.

De stand na speelronde 1 in Engeland

De opening van het seizoen 2023/24 zal in Manchester niet worden doorverteld als een grootse voetbalavond. De gevaarlijkste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers uit Wolverhampton, maar dat zal de Mancunians worst zijn.

De enige goal van de wedstrijd was wel fraai. Aanvoerder Bruno Fernandes lepelde diep in de tweede helft de bal het zestienmetergebied van de Wolves in, waarna Aaron Wan-Bissaka in één keer op het hoofd van Varane mikte. Die bal binnenkoppen was eenvoudig voor de Fransman, die centraal in de verdediging stond met Lisandro Martínez.

De Argentijnse oud-Ajacied begon het nieuwe seizoen overigens karakteristiek door al na twintig minuten Neto bij de enkels af te zagen. Een terechte gele kaart en het startschot voor een duel dat eerder fel was dan mooi voetbal bevatte, was gegeven.

Onana belangrijk

Die andere oud-Ajacied, doelman André Onana, eind juli bij United met Ten Hag herenigd, was in het voorseizoen nog lelijk de fout ingegaan toen hij te ver uit zijn doel stond en vanaf de middenlijn verschalkt werd. Maar in de eerste wedstrijd waarin het ertoe deed, stond de Kameroense keeper er.

Raphaël Varane viert zijn winnende goal

Toen Wolves na de 1-0 een slotoffensief was gestart, hield Onana toch zeker drie - op papier - zuivere doelpunten tegen. Met zijn voeten, de bal uit de lucht plukkend en zich met gevaar voor eigen lijf vol voor of op de bal werpend.

Bij één actie kwam de goalie goed weg, toen hij terwijl hij te laat was uitgekomen bij een voorzet Wolves-verdediger Sasa Kalajdzic bijna knock-out sloeg. De VAR zag er geen penalty in.

Aan het eind van de zeven minuten durende blessuretijd, die nog even werd verstoord door een snel in de kraag gevatte veldbestormer, haalde Ten Hag opgelucht adem. De Nederlandse trainer heeft vier dagen om te slijpen aan zijn elftal, want komende zaterdag treft het in Londen Tottenham Hotspur.