FC Twente na simpele zege op Riga FC met één been in play-offs Conference League

FC Twente is dicht bij het bereiken van de play-offs van de Conference League. In de derde voorronde werd in eigen huis afgerekend met Riga FC: 2-0. Alfons Sampsted en Daan Rots namen de Enschedese treffers voor hun rekening. Volgende week donderdag is de return.

Alfons Sampsted

Als Twente daadwerkelijk de play-offs haalt, dan is daarin mogelijk Fenerbahçe de tegenstander. De Turken klopten NK Maribor in Istanbul met 3-1, mede door een benutte penalty van voormalig Ajax-aanvoerder Dusan Tadic in blessuretijd.

Na de uitputtingsslag in Stockholm tegen Hammarby IF, met een hoofdrol voor Sem Steijn in de verlenging, leek Riga FC op papier een veel makkelijker te nemen horde voor de ploeg van trainer Joseph Oosting.

Vak-P leeg

De koploper van de Letse competitie beperkte zich voornamelijk tot verdedigen in de Grolsch Veste, waar Vak-P leeg bleef wegens de eerdere ongeregeldheden na het thuisduel met Hammarby IF.

De 1-0 viel snel en kwam van de voet van Sampsted. De IJslandse rechtsback rondde een fraaie aanval beheerst af. Sampsted verving achterin de geblesseerde Gijs Smal, waardoor Joshua Brenet naar links verhuisde.

FC Twente viert de 2-0 van Daan Rots

Michel Vlap, Manfred Ugalde en Ricky van Wolfswinkel, vervanger van de niet fitte Steijn, kregen in het vervolg van de eerste helft kansen op meer, maar keeper Nils Purins kreeg een aantal keren de mogelijkheid om zich te onderscheiden.

Twente-doelman Lars Unnerstall had aan de andere kant bijna niets te doen. Toch moest de Duitser na 34 minuten handelend optreden bij een spaarzame kans van Riga FC. Spits Anthony Contreras stuitte op de alerte Unnerstall.

Bekijk hieronder de reacties van Robin Pröpper, Joseph Oosting en Daan Rots.

Behoudens dat moment was het toch vooral eenrichtingsverkeer naar het doel van collega Purins. Hij hield na rust Vlap, Robin Pröpper en wederom Vlap van scoren af en hees pas na 67 minuten de witte vlag bij een uithaal van Daan Rots.

Diezelfde Rots schoot een kwartier voor tijd in kansrijke positie naast. Twente drong nog een keer aan voor een ruimere marge, maar de 2-0 bleef op het bord. Een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Desalniettemin moet de return van volgende week in Riga geen probleem opleveren.