Euforie bij Sem Steijn na zijn goal in de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Hammarby
NOS Voetbal

Twente mist goudhaantje Steijn tegen Riga en wil niet over Fenerbahçe praten

Ricky van Wolfswinkel staat donderdag bij FC Twente in de basis voor de thuiswedstrijd tegen het Letse Riga FC in de derde voorronde van de Conference League (aftrap 20.00 uur). De geroutineerde aanvaller (34) vervangt in Enschede de niet fitte Sem Steijn.

De 21-jarige Steijn was in de tweede voorronde nog van grote waarde voor Twente door in beide duels te scoren tegen Hammarby IF. De eredivisionist schakelde de Zweedse club uit door afgelopen donderdag na verlenging met 1-1 gelijk te spelen in Stockholm. Dat was voor Twente voldoende na de 1-0 zege in Enschede.

"Sem ging tegen Hammarby door zijn enkel. Het is voor hem nu te kort dag om hem te laten spelen", vertelde trainer Joseph Oosting, die wel verwacht de aanvallende middenvelder snel terug te hebben. "Maar ik ben geen arts", hield hij een slag om de arm.

Oosting mist ook Gijs Smal door een blessure, voor een aantal weken. De linkervleugelverdediger raakte in de tweede wedstrijd tegen Hammarby geblesseerd aan zijn kuit.

Twente wil het nog niet over Fenerbahçe hebben: 'Riga niet onderschatten'

De voormalige coach van RKC Waalwijk, de club waarmee hij afgelopen seizoen op een verdienstelijke negende plaats eindigde, vindt Riga als tegenstander vergelijkbaar met Hammarby. "Ze loeren veel op de omschakeling en gebruiken de lange bal", klonk de observatie van de trainer.

Twente geldt in het tweeluik met de huidige koploper uit Letland, en nummer twee van afgelopen seizoen, als de favoriet. Er wordt in Enschedese kringen zelfs al gesproken over een mooie ontmoeting met Fenerbahçe, de eventuele volgende tegenstander van Twente in de play-offs.

Oosting wil niet te veel vooruitkijken. "Ik vind dat we voorzichtig moeten zijn om Riga als een zwakke tegenstander te zien. Laten we morgen eerst maar spelen, het is bovendien een ontmoeting over twee wedstrijden."

Vak-P blijft leeg

FC Twente kan donderdagavond niet rekenen op de steun van de fanatieke aanhang in Vak-P, een tribunedeel in de Grolsch Veste. De Europese voetbalbond UEFA nam dit besluit na de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd van Twente tegen Hammarby. De club kreeg van de UEFA bovendien een boete van 62.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl