Mohammed Kudus
NOS Voetbal

Ajax, met Kudus, sluit zwakke voorbereiding af met nederlaag tegen Dortmund

Ajax lijkt na de voorbereidingscampagne nog niet klaar voor het grote werk in de eredivisie. De Amsterdamse club leed de afgelopen weken nederlagen tegen Augsburg en Anderlecht en zondag kwam daar een nederlaag tegen Borussia Dortmund bij: 3-1. Bovendien is de selectie van de Amsterdamse club, een week voor de competitiestart, nog altijd niet op orde.

Trainer Maurice Steijn stuurde zondag bij Borussia Dortmund een basiselftal het veld op met namen die vermoedelijk niet allemaal in de basis zullen staan het komende seizoen. Ook viel op dat dat Mohammed Kudus, die volgens Engelse media op weg is naar Brighton, werd opgesteld. Steijn verklaarde dat hij Kudus gewoon laat spelen zolang hij van Ajax is.

Daarnaast koos de van Sparta overgekomen trainer in Duitsland voor een middenveld met Klaassen en Taylor en zat één van de lichtpuntjes uit de voorbereiding, Branco van den Boomen, op de bank. Net zoals de aankopen Jakov Medic, Diant Ramaj en vleugelaanvaller Carlos Borges. De enige aanwinst in de basis was de van AS Roma overgekomen Benjamin Tahirovic.

Het elftal van Steijn had het in de openingsfase zeer lastig tegen de Duitse nummer twee van het vorige seizoen. Al binnen vijf minuten kreeg doelman Gerónimo Rulli een tegentreffer te verwerken. Julian Brandt kon van dichtbij een voorzet van Mats Hummels raak schieten toen Devyne Rensch niet scherp genoeg was.

Ajax richtte zich wel snel weer op. Brobbey kon binnen een minuut de stand weer gelijk trekken met een kopbal op aangeven van Steven Bergwijn: 1-1. Daarna was het vooral Dortmund dat de touwtjes in handen nam. Reus was twee keer dicht bij een treffer, maar zag Aertssen en Rulli een nieuwe voorsprong voor de rust nog voorkomen.

Officieus debuut Medic

Na rust maakte Medic zijn officieuze debuut voor Ajax toen hij Aertssen verving. De verdediger, die vandaag werd gepresenteerd bij Ajax, zal ongetwijfeld hopen de komende weken basisspeler te worden bij de 36-voudig Nederlands kampioen. De speler die overkwam van Sankt Pauli moest toezien hoe zijn nieuwe werkgever binnen tien minuten na rust weer op achterstand kwam.

Oud-ajacied Sébastien Haller kon de bal goed klaarleggen voor invaller Felix Nmecha, die raak schoot. Diezelfde Nmecha maakte binnen het uur ook de 3-1. Daar bleef het bij.

Transfers op komst

Zo werd de voorbereiding van Ajax ook niet afgesloten met een positief gevoel. De Amsterdammers hebben nog flink wat werk te verzetten voor volgende week zaterdag als de eredivisie voor hen begint en Heracles Almelo op bezoek komt.

Want nog lang niet alle gewenste versterkingen zijn binnen en daarnaast moet buiten de transfer van Kudus, en eerder Jurriën Timber en aanvoerder Dusan Tadic, ook nog rekening gehouden moet worden met een mogelijk vertrek van Mohamed Daramy en Edson Álvarez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl