Jakov Medic en Sven Mislintat
NOS Voetbal

Ajax contracteert Kroatische verdediger Medic (24) van Sankt Pauli

Ajax heeft zich versterkt met de Kroatische centrale verdediger Jakov Medic. De Amsterdamse club maakte zondagochtend bekend dat er een overeenkomst is bereikt met Sankt Pauli. De 24-jarige Kroaat tekende in Amsterdam een contract tot en met 30 juni 2028.

In Duitsland speelde de voormalig Kroatisch jeugdinternational eerder bij 1. FC Nürnberg en Wehen Wiesbaden. Medic stond bij Sankt Pauli, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, nog tot en met medio 2024 onder contract.

Medic is de vijfde aanwinst van Ajax voor het nieuwe seizoen, na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj en Carlos Forbs.

'Links en rechts achterin'

"Ook al komt hij uit de tweede Bundesliga, hij heeft zijn kwaliteiten", verklaart directeur voetbalzaken Sven Mislintat de komst van Medic. "Hij was één van de beste centrale verdedigers in die competitie. Hij kan zowel rechts als links centraal achterin spelen. Hij heeft ook weleens als 'zes' gespeeld, en soms zelfs als spits. Hij is een heel veelzijdige speler. Dat is ook één van zijn kenmerken."

Jakov Medic

Ajax verkocht afgelopen zomer twee centrale verdedigers: Calvin Bassey (Fulham) en Jurriën Timber (Arsenal). Mogelijk vertrekt Edson Álvarez de komende weken nog uit Amsterdam.

Centrale verdediger Josip Sutalo van Dinamo Zagreb zou nog in beeld als tweede centrale verdediger. De club uit Kroatië wil nog niet meewerken aan een transfer van de centrale verdediger.

Dinamo Zagreb denkt Sutalo nodig te hebben om de groepsfase van de Champions League te kunnen bereiken. Ajax is ook niet de enige club die interesse heeft in Sutalo. De centrale verdediger is ook al in verband gebracht met kapitaalkrachtige clubs als West Ham United en Nottingham Forest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl