Steven Bergwijn

Ajax voorkomt blamage tegen Duitse derdeklasser Unterhaching

Ajax heeft in een vriendschappelijk duel met het Duitse Unterhaching na rust een blamage weten voorkomen. In de eerste helft kwamen de Amsterdammers met 2-0 achter. Uiteindelijk won Ajax met 5-3.

De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam in Duitsland uiterst belabberd voor de dag. Unterhaching, een bescheiden club uit de derde Bundesliga, had weinig moeite met Ajax en stond al na 36 minuten met 2-0 voor.

Ajax speelde toen met een aantal redelijk ervaren spelers. Toch kwamen ook Davy Klaassen, Brian Brobbey, Owen Wijndal en Kenneth Taylor niet in hun spel. Brobbey wist voor rust vanaf de penaltystip nog wel te scoren.

Na rust stuurde Steijn elf andere spelers het veld in en die deden het stukken beter. Vooral Steven Bergwijn en de nieuwkomers Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic maakten het verschil.

Aan de hand van dat drietal poetste Ajax de achterstand binnen een mum van tijd weg. De doelpunten waren van Bergwijn, Mika Godts, Tahirovic en Kristian Hlynnson. Laat in de wedstrijd deed Unterhaching nog wat terug (5-3).

FC Augsburg en Borussia Dortmund

Ajax verloor drie dagen geleden een oefenduel met Anderlecht met 3-0. Eerder bleven de Amsterdammers steken op 2-2 tegen FC Den Bosch, waarna werd gewonnen van Sjachtar Donetsk (3-0). Er volgen nog oefenduels met FC Augsburg en Borussia Dortmund.

De Amsterdammers openen het seizoen in de eredivisie op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Heracles Almelo.