Han Polman, commissaris van de koning in de provincie Zeeland
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Zeeuwse commissaris verdient het meest aan nevenfuncties, maar houdt weinig over

De Zeeuwse commissaris van de koning Han Polman verdient van alle twaalf commissarissen het meest aan zijn nevenfuncties, maar hij houdt er weinig aan over. Een groot deel van het geld stort hij namelijk terug in de provinciale kas, meldt Omroep Zeeland. "Mijn salaris als commissaris is ruim voldoende."

Alle commissarissen van de koning hebben nevenfuncties. Die variëren van voorzitterschappen van fondsen, tot lidmaatschappen van diverse comités. Een commissaris mag maximaal 14 procent van zijn jaarsalaris bijverdienen. Volgens de regionale omroep laten bijna alle commissarissen de inkomsten van hun nevenactiviteiten in de provinciekas storten.

Polman heeft elf van deze functies, waarvan vier betaald. "Ik zie erop toe dat de functie iets bijdraagt voor de Zeeuwse samenleving en dat het op geen enkele manier in conflict komt met mijn positie als commissaris", vertelt Polman aan de regionale omroep.

Luxepositie

Hij verdient rond de 57.000 euro netto met zijn nevenfuncties. Polman houdt alleen de inkomsten van zijn functie bij toezichthouder de Waarderingskamer. Dat geld, zo'n 6000 euro netto, gebruikt hij om de kosten die hij maakt voor al zijn nevenfuncties te betalen.

De rest, 51.000 euro, laat hij in de provinciekas van Zeeland storten. Volgens Omroep Zeeland maakt dat Polman tot de voordeligste commissaris van de koning van Nederland.

"Zo veel? Dat wist ik niet", reageert hij op het bedrag dat wordt genoemd. "Kijk, mijn salaris als commissaris is ruim voldoende. Wat ik bijverdien aan nevenfuncties heb ik gewoon niet nodig. Ik zit in die luxepositie. Dan gaat het geld gewoon in de kas."

Advertentie via Ster.nl