Drama voor WK-debutant Marokko; twee eigen goals en 6-0 nederlaag tegen Duitsland

WK: samenvatting Duitsland - Marokko (6-0)

Het debuut van Marokko op het WK is op een flinke teleurstelling uitgelopen. Duitsland was een flinke maat te groot en won van de onervaren ploeg met maar liefst 6-0.

De eerste WK-wedstrijd was een uitdaging van formaat voor Marokko. Niet alleen is Duitsland één van de favorieten voor de wereldtitel, ook zou Marokko geschiedenis schrijven: nog nooit eerder deed een land uit de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) mee aan het WK.

De Atlas Lionesses speelden vanaf de start vrij verdedigend, maar Duitsland kreeg al snel de eerste kansen. Al na elf minuten kopte de Duitse aanvoerder Alexandra Popp haar team uit een corner op voorsprong, een kopie van Stefanie van der Gragts goal voor Nederland.

Na een afgekeurde goal voor Duitsland wegens buitenspel, verdubbelde diezelfde Popp in de 39ste minuut de voorsprong door zich na een voorzet voor haar verdediger te knokken. Het was Popps 64ste goal voor 'Die Nationalelf'.

Tegen het einde van de eerste helft leek Marokko de eerste kans van de wedstrijd te krijgen toen Fatima Tagnaout losbrak en zo op keeper Merle Frohms kon aflopen. De aanval werd echter afgevlagd voor buitenspel. De aanval gaf het team wel weer even hoop.

Eigen goal Marokko

Het antwoord op de vraag of Marokko de wedstrijd kon kantelen, volgde direct na rust: nee. Bayern München-speler Klara Bühl schoot in de 46ste minuut direct de 3-0 binnen.

Hanane Ait El Haj werkt de bal in eigen doel

Een paar minuten later leek Marokko geschiedenis te schrijven door voor het eerst op een WK te scoren, maar de goal van aanvoerder Ghizlane Chebbak werd afgekeurd. Opnieuw was er sprake van buitenspel. Om het drama compleet te maken scoorde Hanane Ait El Haj - in een poging een Duitse inzet weg te werken - even later in eigen doel.

In de 79ste minuut volgde de 5-0, wederom een eigen goal van Marokko door Zineb Redouani. In de 90ste minuut schoot Lea Schüller een snoeiharde bal in de touwen: 6-0. De hoogste uitslag op dit WK tot nu toe.

De uitslag had nog hoger kunnen uitpakken: Schüller scoorde in de slotfase opnieuw, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Rkia Mazrouai, de in Nederland geboren voormalig PSV-speler, keek vanaf de dug-out toe hoe Marokko door Duitsland werd ingemaakt:

In Eindhoven geboren Mazrouai na 6-0 nederlaag Marokko: 'Komt wel hard aan ja....'

Marokko's bondscoach Reynald Pedros hield naast Mazrouai ook de 25-jarige verdediger Nouhaila Ben Zina op de bank. Zij zou de eerste speler kunnen worden die op een WK speelt met een hoofddoek op.

Op zondag 30 juli spelen beide teams uit poule H weer. Marokko komt uit tegen Zuid-Korea (om 6.30 uur), Duitsland treft Colombia (11.30 uur).