Lineth Beerensteyn
NOS Voetbal

Blessure Beerensteyn lijkt mee te vallen, aanvalster blijft bij WK-selectie

De blessure van Lineth Beerensteyn, spits van het Nederlands elftal, lijkt mee te vallen. De KNVB meldt goede hoop te hebben dat ze op het WK voor vrouwen nog inzetbaar zal zijn.

Beerensteyn viel in de slotfase van het openingsduel van Oranje tegen Portugal (1-0 winst) geblesseerd uit. Op beelden was te zien dat ze met krukken het stadion verliet. De schade lijkt echter mee te vallen, hoewel haar meespelen in de andere groepswedstrijden tegen Amerika en Vietnam onzeker is.

Beerensteyn verlaat stadion op krukken, ernst blessure onduidelijk

Met Shanice van de Sanden stond er nog een aanvalster op de reservelijst van bondscoach Andries Jonker, maar zij en keepster Barbara Lorsheyd gaan dinsdag naar huis: tot uiterlijk 24 uur voor het eerste duel hadden zij als vervangers aan de selectie mogen worden toegevoegd.

Mocht Beerensteyn nog niet fit genoeg zijn, wie kan haar dan wél vervangen als eerste spits? Katja Snoeijs lijkt de logische optie:

Snoeijs als eventuele vervanging voor Beerensteyn?

De Nederlandse reserves van de eerste WK-wedstrijd tegen Portugal hebben maandagochtend op een kletsnat veld naast het stadion in Dunedin getraind. De basisspeelsters trainden in de sportschool. Beerensteyn volgde een aangepast programma.

Op het miezerige trainingsveld in de zuidelijk gelegen Nieuw-Zeelandse stad verschenen ook Snoeijs en middenveldsters Kerstin Casparij en Damaris Egurrola. De drie voetbalsters speelden zondagavond maar een paar minuten in de slotfase van de wedstrijd tegen Portugal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl