Kylian Mbappé
NOS Voetbal

Soap Mbappé: PSG passeert superspits, spelersvakbond dreigt met rechtszaak

Het is onrustig in Parijs: Kylian Mbappé ligt overhoop met Paris Saint-Germain. De 24-jarige superster weigert zijn contract te verlengen, waarna de club hem passeerde voor een trainingskamp in Japan. De Franse spelersvakbond dreigt nu een zaak aan te spannen tegen PSG.

Een flinke soap dus, waarbij een kleine uitleg geen overbodige luxe is. Aanvaller Mbappé, vorig seizoen topscorer van Frankrijk met 29 doelpunten, wil zijn verbintenis in Parijs tot de zomer van 2024 uitdienen. Hij is niet bereid het contract te verlengen.

Honderden miljoenen

Daarmee plaatst de Fransman zijn club in een lastig parket, want als Mbappé dit seizoen blijft dan loopt hij volgende zomer gratis de deur uit. De Fransman wil graag naar Real Madrid, maar de Madrilenen kunnen de afkoopsom van honderden miljoenen euro's nu niet ophoesten.

Het gevolg: PSG oefent, door hem te passeren, druk uit op de Franse aanvaller om toch bij te tekenen. Want op deze manier kan Mbappé geen speelminuten maken. Daar wil de UNFP, de Franse spelersvakbond, een stokje voor steken.

De vakbond, die niet uitsluit naar de rechter te stappen, verwijt PSG de verbintenis met Mbappé niet te respecteren. Volgens de UNFP gelden voor voetballers dezelfde arbeidsvoorwaarden als voor de gewone Franse beroepsbevolking.

Daarnaast gaat de reden dat Mbappé "niet meer in de plannen van de coach voorkomt" niet op voor de vakbond. "Een misleidend argument. Het gaat om de topscorer in de geschiedenis van de Parijse club en de beste speler ter wereld", aldus de UNFP.

Paris Saint-Germain heeft de Franse goalgetter een deadline gesteld. Vóór 31 juli moet zijn aflopende contract verlengd zijn. Wordt vervolgd dus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl