NOS Voetbal

PSV'er Simons keert terug naar Paris Saint-Germain, dat hem ook kan verhuren

Xavi Simons gaat PSV verlaten. De smaakmaker van het afgelopen eredivisieseizoen heeft het trainingskamp in Oostenrijk verlaten en is in Parijs om onderhandelingen met Paris Saint-Germain af te ronden. Dat heeft PSV bekendgemaakt.

PSG, de club die Simons een jaar geleden transfervrij verliet voor PSV, kan de aanvaller overnemen voor een contractueel vastgelegd bedrag van naar verluidt zo'n zes miljoen euro. Ondanks het bestaan van die clausule deed PSV er alles aan om zijn sterspeler te behouden.

Verhuur of gaan voor kans in Parijs

Het is volgens ingewijden nog niet zeker dat Simons komend seizoen daadwerkelijk het shirt van PSG zal dragen. Als wereldtoppers als Kylian Mbappé en Neymar in Parijs blijven, is de kans op speeltijd niet groot.

In dat geval is het een serieuze optie dat Simons een jaar op huurbasis elders zal spelen. RB Leipzig wordt al genoemd, maar ook PSV zou een poging kunnen wagen.

Er liepen ook onderhandelingen over een nieuw en verbeterd contract bij PSV, maar Simons heeft besloten om toch terug te keren bij de Franse topclub, waar hij sinds zijn overgang vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona al drie seizoenen onder contract heeft gestaan.

Doorbraakjaar

De 20-jarige Simons speelde afgelopen seizoen 49 duels voor PSV. Hij maakte 19 doelpunten, waarmee hij samen met Anastasios Douvikas van FC Utrecht topscorer van de eredivisie werd.

Bovendien maakte Simons eind 2022 op het WK in Qatar zijn interlanddebuut voor het Nederlands elftal. Onder bondscoach Ronald Koeman was hij in alle vier de interlands van dit jaar basisspeler.

Xavi Simons is onder Ronald Koeman vaste basisspeler in Oranje

Simons won in de aanloop naar zijn definitieve keuze tussen Eindhoven en Parijs advies in bij Koeman, die hem op het hart drukte om vooral te kiezen voor een club waar hij veel aan spelen toekomt.

"Mijn vaste antwoord is altijd, zeker naar jonge spelers, dat ze moeten spelen om zich te ontwikkelen", vertelde Koeman daar vorige week nog over. "Het afgelopen jaar PSV is heel goed voor Xavi geweest en het zou nog steeds heel goed zijn als dat ook komend seizoen gebeurt. Maar uiteindelijk ligt de keuze bij de speler zelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl