Feyenoord en Ajax verliezen oefenduel, AZ en PSV winnen en gelijkspel Twente

De Nederlandse topclubs hebben weer volop geoefend in aanloop naar het nieuwe seizoen. Feyenoord en Ajax verloren, AZ en PSV wonnen en FC Twente speelde gelijk.

Feyenoord sloot zijn trainingskamp in Oostenrijkse Saalfelden af met een nederlaag tegen TSG Hoffenheim (4-2). Vrijwel alle spelers van de landskampioen uit Rotterdam kwamen zaterdagmiddag in actie.

Aanvaller Santiago Gimenez, die met Mexico actief was op de Gold Cup, ontbrak nog in de selectie van trainer Arne Slot.

Na zestig minuten leidde Hoffenheim met 2-0 door goals van Pavel Kaderabek en Andrej Kramaric. Antoni Milambo en de door Rangers FC begeerde Danilo trokken de stand vervolgens gelijk, maar Jacob Bruun Larsen en Angelo Stiller zorgden alsnog voor een Duitse overwinning.

Feyenoord speelt nog oefenduels met Villarreal (27 juli) en Benfica (30 juli) voordat het op 4 augustus in De Kuip de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal speelt tegen PSV.

Ook Ajax verliest

Ook Ajax ging onderuit in een oefenduel. Anderlecht, vorig seizoen de nummer elf van de Belgische competitie, was in Brussel met 3-0 te sterk.

Oud-Ajacied Kasper Dolberg opende de score door Geronimo Rulli met een stift te passeren. Na rust schoot Olivier Aertssen in eigen doel voor Ajax en maakte Benito Raman de derde voor Anderlecht.

PSV en AZ winnen

PSV sloot het trainingskamp in Oostenrijk af met een oefenzege op FC Augsburg. De ploeg van trainer Peter Bosz won na twee helften van 75 minuten, het werd 2-1. De onlangs aangetrokken Noa Lang maakte zijn officieuze debuut.

Joey Veerman

Dion Beljo opende de score voor Augsburg. Vervolgens scoorden Luuk de Jong en Julian Kwaaitaal voor PSV. Doelman Walter Benítez keerde in de slotfase nog een strafschop van Ermedin Demirovic.

Ook AZ won, Club Brugge werd verslagen door de Alkmaarders. Yukinari Sugawara maakte het winnende doelpunt in het Jan Breydelstadion (1-2). Andreas Skov Olsen zette de thuisclub op voorsprong. AZ kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Mats Rits.

34.000 toeschouwers bij FC Twente

FC Twente sloot de voorbereiding op het nieuwe seizoen af in Gelsenkirchen met een gelijkspel tegen Schalke 04 (2-2). Michel Vlap en Sem Steijn waren verantwoordelijk voor de doelpunten voor de ploeg van de nieuwe trainer Joseph Oosting.

Sinds een paar seizoen spelen de Enschedeërs elke zomer een oefenwedstrijd tegen Schalke, de clubs zijn bevriend met elkaar. Ook vandaag kwamen beide supportersgroepen weer bijeen. In totaal waren er 34.000 toeschouwers, 4.000 daarvan kwamen uit Twente.