De nieuwelingen van Feyenoord
NOS Voetbal

Open Dag Feyenoord weer drukbezocht: 'Had nog nooit in helikopter gezeten'

Landskampioen Feyenoord heeft zich zondag op de Open Dag gepresenteerd aan de trouwe aanhang. Volgens goed gebruik kregen de nieuwelingen na een helikoptervlucht een warm welkom van de aanwezige fans in De Kuip.

Rond 15.00 uur werden de selectie en stafleden van Feyenoord voorgesteld aan het toegestroomde publiek. "Onze kampioenenmaker", riep speaker Peter Houtman toen trainer Arne Slot de hoge trap afdaalde.

Ook onder anderen Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida, allebei deze zomer in verband gebracht met transfers, waren present en kregen applaus. Santiago Giménez (deelname Gold Cup) en Gernot Trauner (herstellende van blessure) ontbraken nog.

Volop clubliefde bij Open Dag Feyenoord: ‘Had nog nooit in helikopter gezeten'

Quilindschy Hartman was er ook bij. De linksback speelt sinds zijn vijfde voor Feyenoord, maar maakte zondag pas zijn eerste Open Dag als speler van het eerste elftal mee. "Ik heb al vier, vijf open dagen meegemaakt, dus het is leuk dat ik het nu een keer van de andere kant mag meemaken."

De 21-jarige Hartman maakte in zijn debuutseizoen indruk. Het was dan ook geen verrassing dat hij op de kidspersconferentie veel vragen kreeg. "Dat was wel leuk, haha, ze houden niet in." Hartman herkent zich niet in de kinderen. "Ik zou dit zelf nooit durven doen, vragen stellen. Daar was ik te verlegen voor."

Traditioneel werden de nieuwelingen per helikopter op het veld van De Kuip afgeleverd. Ramiz Zerrouki, Thomas van den Belt, Thomas Beelen en Yankuba Minteh stapten uit de wentelwiek. De toekijkende Slot maakte, net als veel anderen, opnames van het fraaie schouwspel.

'Nog nooit in helikopter gezeten

Beelen genoot zichtbaar van de helikoptervlucht. "Mooi om zo over de stad te vliegen. Ik had nog nooit in een helikopter gezeten."

Toch is de verdediger die van PEC Zwolle overkwam niet alleen voor de helikoptervlucht naar Rotterdam gekomen. Hij verkoos Feyenoord bewust boven PSV. "Feyenoord is de kampioen van Nederland, gaat de Champions League in en heeft een goede trainer. Ik kan hier veel van mensen leren. Ik had er een goed gevoel bij."

Feyenoord is nog niet klaar op de transfermarkt en hoopt voor het begin van de eredivisie nog enkele spelers aan de selectie toe te voegen.

Trainingskamp

Maandag vertrekt de landskampioen naar Oostenrijk voor een trainingskamp, met zeer waarschijnlijk een oefenduel met het Duitse Hoffenheim. Bij terugkomst in Nederland wachten nog vriendschappelijke wedstrijden tegen Villarreal en Benfica.

Op 4 augustus staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV op het programma. Ruim een week later, op 13 augustus, begint Feyenoord de competitie tegen Fortuna Sittard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl